Dijital Araştırmalar Derneğinin Twitter, Facebook, Instagram, Flickr, Google+, Youtube, Pinterest, Periscope, Vine ve Linkedin kullanıcı davranışlarını ölçmek için yaptığı, 4 ay süren“Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi" araştırmasında, sadece 5.5 aydır aktif olmasına rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 81 il arasında sosyal medyayı en iyi kullanan ve en aktif olan 13. yeni büyükşehir olan belediyeler arasında ise 5. Belediye oldu.

 

Yarışa diğer belediyelerin 6,5 ay geriden başlamasına rağmen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü,16 Temmuz 2016 tarihinde bünyesinde kurduğu Sosyal Medya Birimi ile Twitter, Facebook, Instagram, Google+, Youtube, Periscopegibi sosyal mecralarda hesap açarak5,5 ay gibi kısa bir sürede gösterdiği performansla, Ankara, Antalya, Konya, Bursa, İzmir, Samsun gibi sosyal medyayı etkin olarak kullanan büyükşehir belediyelerini geride bırakarak, yeni büyükşehir olan belediyeler arasında 5., tüm büyükşehir belediyeleri arasında 10., 81 il arasında ise 13.olma başarısını gösterdi.

 

Belediyelerin ve belediye başkanlarının 68 kriter ışığında 2015 yılı içerisindeki tüm dijital çalışmaları, etkileşimleri, paylaşımları ve yayınları değerlendirilip, sosyal medyada etki, güncellik, etkileşim ve içerik yönetiminin ölçümlenerek, derecelendirilip, puanlanması sonucu ortaya çıkan “Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi" çalışması, bugüne kadar Türkiye’de belediyeler ve belediye başkanlarının dijital ve sosyal medya performansı analizi için gerçekleştirilen en detaylı araştırma özelliği taşıyor.

 

Araştırmanın amacı; dijital varlık, erişim, etki, etkileşim ve güncellik göstergeleri ışığında yerel yönetimlerin dijital ve sosyal medya performansını objektif ölçütlerle derecelendirmek.