Başkan Yıldırım, olayın ertesi günü takım kaptanlarını ve tüm yabancı futbolcuları tek tek kulüp binasına çağırdı, endişe duyulacak bir durumun olmadığını anlattı. Kulüp ayrıca tüm oyuncu ve ailelerine psikolojik destek verilmesi konusunda da karar aldı.

 

Rize deplasmanından dönerken Fenerbahçe takımını taşıyon otobüsün Trabzon karayolunda uğradığı silahlı saldırı özellikle takımın yabancı oyuncularında büyük travma yarattı.

 

Takımı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karşıladığı sırada durumun farkına varan Başkan Aziz Yıldırım, olayın ertesi günü takım kaptanlarını ve tüm yabancı futbolcuları tek tek kulüp binasına çağırdı.

 

Yıldırım oyunculara son bilgileri aktardı. Kaptanlardan takımın toparlanması konusunda destek isteyen Başkan Aziz Yıldırım, yabancı futbolcularla sohbet ederken, artık endişe duyulacak bir durumun olmadığını belirtti.

 

Olayın uluslararası medyaya yansımasının ardından futbolcuların yakınları ve aileleri büyük bir endişe yaşamıştı. Tüm yabancı oyuncular da ailelerinin bu sıkıntılarını Başkan Yıldırım ile paylaştı. Saldırıdan en çok etkilenen isim o sırada sakatlığı sebebiyle İstanbul’da bulunan Dirk Kuyt oldu. Ailesinin yaşananlardan çok korktuğunu ve eşinin olayları izlerken gözyaşlarını tutamadığını ifade etti.

 

Yıldırım da futbolculara hak vererek, faillerin yakanlanması için gereken tüm çalışmaların yapıldığını ve kulüp olarak bu işin peşinde olduklarını söyledi.

 

Bu travmanın atlatabilmesi için kulüp futbolculara ve ailelerine psikolojik destek verilmesi konusunda karar aldı. Herkesin yaşananları geride bırakıp normal hayata dönebilmeleri için profesyonellerden yardım alınacak. İşe ilk olarak yabancı futbolcular ve ailelerinden başlandığı belirtildi.