Kahramanmaraş'ta hava bugün sağanak yağışlı olacak, hava sıcaklığı en düşük 9 en yüksek 16 derece olacak.

 

Meteorojik tahminlere göre; dün öğleden sonra sağanak yağmurun hakim olduğu Kahramanmaraş'ta öğle saatlerine güneşli bir hava görülürken, ikindi saatlerinden itibaren de sağanak yağışlar görüleceği belirtiliyor. Kahramanmaraş, yarın (çarşamba) ve perşembe günü çok bulutlu; cuma günü gökgürültülü sağanak yağışlı ve cumartesi günü de sisli olacak.

 

Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı 2 derece civarında artacak ve bugün en düşük sıcaklık 9, en yüksek sıcaklık ise 16 derece olacak. Yarın, perşembe, cuma ve cumartesi günleri de hava sıcaklığı en düşük 10, en yüksek 18 derece civarında olacak. Rüzgar güneybatı, kuzeybatı ve batıdan en düşük saatte 7, en yüksek ise 11 kilometre hızında olacak.

 

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde aralıklarla beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Manisa ve Aydın ile öğle saatlerinden itibaren Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.