MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Sefer Aycan, iktidarın dini duyguları istismar ettiğini belirterek "Dini vecibeler gizli yapılır ama bu hükümet milletin gözüne sokarak reklam yaparak yapıyor" dedi.

 

 

Prof. Sefer Aycan, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğine bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek Başkanı İsmail Yıkan ve dernek üyeleri ile bir süre görüşen Aycan, seçim çalışmalarında kendisine ve partisine destek istedi.

 

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Aycan, Türkiye'de seçim fanatizmi olduğunu ve milletin kime ve niçin oy verdiğini bilmediğini öne sürerek "Ülkemiz demokrasiyle yönetiliyor ama demokrasinin ne anlama geldiğini anlamadan oy kullanıyoruz. Ülkenin nereye geldiğine bakamdan oy veriyoruz" diye konuştu.

 

AK Parti Hükümetinin devleti uçuruma sürüklediğini kaydederek, "Cumhurbaşkanının tek derdi başkanlık sistemine geçmek" diyen Prof. Sefer Aycan, cumhurbaşkanı için ülkedeki açlık, işsizlik, ekonominin önemli olmadığını söyleyerek "Balkan Türklerine de bir bakan vererek idare etti.

Bu iktidar dini duyguları istismar ediyor. Dini vecibeler gizli yapılır ama bu hükümet milletin gözüne sokarak reklam yaparak yapıyor" dedi.

 

Sürekli sivil anayasadan bahsedildiğini ve yeni anayasa yapılmasının gündeme taşındığını hatırlatan MHP Aday Adayı "Ama zaten bu anayasanın yarsı değiştirtmiş durumda. Ayrıca bir bakan çıkmış 'anayasayı takmam' diyor, göreve gelirken yemin ettiği anayasaya karşı çıkıyor" sözlerini kullandı. "Eskiden korkumuz çocuklarımızın geleceği içindi artık korku bizim içinde var. Bu yüzden haziranda yapılacak seçim bu yüzden çok önemli" diyen Aycan, şunları söyledi:

 

"Bu halk Kahramanmaraş kökenli olup ama Kahramanmaraş'ta yaşamayan ve tanımadığı insanlara oy veriyor. AK Parti Milletvekilleri daha sonra çekip eski hayatlarına dönüyorlar. Cumhuriyetin ilelebet sürmesini isteyenler bu seçim döneminde artık tavrını ortaya koymalıdırlar. Bu kritik ortamda bende direk partimin ve meclisin içinde mücadele etmek istiyorum ve sizden destek istiyorum."

 

Dernek Başkanı İsmail Yıkan da, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Prof. Sefer Aycan'a ziyaretinden ve derneğe olan ilgisinden dolayı teşekkür etti.