5 kişinin göçük altında kaldığı ancak hepsinin sağ olarak kurtarıldığı olayda Hatice Zihnetler'in kopan bacağı geri dikilemedi.  Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi 4605 Sokak'ta bulunan iki katlı bir binanın üst katında henüz belirlenemeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Göçük sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AKUT ve polis ekibi sevk edildi. Tam bir can pazarının yaşandığı olayda Murat Yıldırım, Samire Yıldırım ve 1 haftalık bebek Uğur Yiğit Zihnetler ile ismi öğrenilemeyen Suriye uyruklu bir kişi çevredeki vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Hatice Zihnetler adlı kadın da enkaz altında kaldı. Kolonlar arasına sıkışan kadın, itfaiye ve AKUT ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılabildi. Bacağı kopan Hatice Zihnetler, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanedeki yaralılardan Hatice Zihnetler'in dışındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kadının kopan bacağı yerine dikilme ihtimaline karşı ambulansla hastaneye gönderildi. Sabaha kadar süren ameliyatlar sonrasında kadının bacağı yerine dikilemedi.

Binanın gündüz görüntüsü ise facianın boyutunu gözler önüne serdi. Tamamen yıkılan evden ölümün çıkmaması sevindirirken, 2 katlı binanın yanında bulunan 1 katlı evin de yıkılmamış olması facianın büyümesini önledi.  

KORAY ÜNLÜ