Kahramanmaraş’ta 13 yaşında başladığı berberlik mesleğini sürdüren 76 yaşındaki Ökkeş Sungur, arkadaşıyla birlikte çalıştırdığı iş yerine elektronik eşya sokmuyor.

 

 

Yeni model cihazlar yüzünden samimiyetin ortadan kalktığını öne süren Ökkeş Sungur, tıraş sonunda müşterilerine kaside okuması insanlar tarafından yoğun ilgi görmesine neden oluyor. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1960 yılında düzenlenen bir yarışmada Türkiye 1.’si olan Ökkeş Sungur, “Biz ihtiyar olduğumuz için bize kendi yaş grubumuz tıraş olmaya geliyor. Gençler bizleri tercih etmiyor. Gençlerimiz zaten çeşit çeşit tıraş oluyor. Müşterilerimizi eski mekanik cihazlarımızla tıraş ediyoruz. Bizler işimizi yapar paramızı alırız” dedi.

 

Ökkeş Sungur’a tıraş olmak için gelen müşterileri ise genç berberlerle uyum sorunu yaşadıklarını belirterek, yıllardır berberlerini değiştirmediklerini söylediler. İsadivanlı Mahallesi Saray Altı mevkiinde arkadaşı Ökkeş Sungur’la birlikte çalışan Hayrullah Tolukeser ise “Böyle alıştık, müşterilerimizin de aynı alışkanlığı sürüyor. Eski usul tıraş olmak isteyen müşterilerimizin sayısında da artış var” diye konuştu.

 

Berberlik mesleği dışında hafız olan Ökkeş Sungur, zaman zaman müşterilerin talebi üzerine okuduğu kasidelerle ilgi odağı oluyor.

 

MUHAMMET ÖZER / KAHRAMANMARAŞ