Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından işaret dili kursu düzenlendi.

 

 

Engelliler Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde verilmesi uygun görülen işaret dili kursuna Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş  ile 72 kursiyer katıldı.

 

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen İşaret Dili Kursu açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde görev yapan personellerimize yönelik başlattığımız işaret dili kursumuz, hafta içi Perşembe ve Cuma günü 18.00 ile 22.00, hafta sonu Cumartesi- Pazar günlerinde ise 09.00 ile 13.00 arasında kurslarımız 120 saatlik çalışma ile devam edecektir.  Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İşaret Dili Temel Düzey Eğitim sertifikası verilecektir” diye konuştu.

 

 

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muharrem Erantepli ise engelsiz bir Kahramanmaraş için hareket ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyesi olarak engelleri ortadan kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Bu kursa katılan kardeşlerimiz aynı zamanda beden dili ile yeni bir lisan öğrenmiş olacaklar.  İşaret dili kursuna katılan personellerimiz eğitimlerini tamamladıkları zaman, belediyemizin tüm birimlerinde işitme engelli kardeşlerimizi anlayacak ve onlarla iletişime geçecek personellerimiz olacak. Böylece işitme engelli kardeşlerimiz de belediye binasında işlerini kolayca halledebilecekler. Ben bu kursta personellerimize eğitim verecek olan İbrahim Latif Aslan kardeşimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

Açılış konuşmasının ardından İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muhammet Akif Kirişçi, böylesine bir kursun düzenlenmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli’ye çiçek takdim ederek teşekkür etti.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Bölümü Proje Sorumlusu Latif Aslan, Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, böylesine anlamlı bir kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, eğitimlere başladı.

 

İşitme Engelliler Uzmanı Latif Aslan ilk olarak kursa katılan kursiyerlere işaret dili ile harfleri göstererek eğitimlere başladı.