Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş'ün haberine göre Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğunun ortaya çıkması tartışılırken benzer durumun çok yaygın olduğu açığa çıktı.

Öyle ki ‘sahte diploma’ vaadiyle insanları kandırmak için internet sitesi bile kurulmuş. "sahtediploma" adresi üzerinden diploma vaadiyle insanları kandıran fırsatçılar, parayı almalarına rağmen diplomayı vermiyor. Bu internet sitesiyle ilgili sikayetvar.com’a birçok şikâyet yağdı.

Fırsatçıların tuzağına düşenler sahte diploma vaadiyle nasıl kandırıldıklarını anlattı. Sikayetvar.com’a yazılan şikâyetlerden bazıları şöyle:

* Ece: "sahtediploma" sitesine diploma için bilgilerimi verdim, sonra bana başka siteleri sürekli kötülediler, ‘En iyisi biziz, bizden başka yok’ dediler, inandırdılar. Sonra parayı cebe havaleyle 500 TL gönderdim anında engellediler. Şu an hiçbir şekilde ulaşamıyorum.Paramı istediğim zaman da “T.C. numaranı her yerde kullanırız, ailene haber veririz” dediler ne yapacağım bilmiyorum. Ne olur yardım edin birisi akıl versin. Hem hayallerim yıkıldı hem de bilgilerimi kullanacaklar. Hiçbir şekilde bir şey göndermiyorlar.

* Bestami: Geçen ay bin TL gönderdim. ‘Yoğunluk var, sıraya aldık’ diyerek beni 1 ay boyunca aksattılar. Sonra bir şeyler olduğunu anladım ve paramı iade etmelerini istedim. Bu sefer direkt engellediler. Bu kişilerin birçok sitesi var. İnsanları mağdur edip hayalleriyle oynuyorlar. Araştırma yapmadan bunlara başvurduğum için başıma bunlar geldi.

* Hale: Geçen ay "sahtediploma" sitesine başvuru yaptım. Tüm bilgilerimi gönderdim ve ödememi yaptım. Beni 2 hafta oyaladılar. Yok kâğıt bitti, yok makinelerimizde arıza var diye diye 2 hafta boyunca bekledim. Sonrasında da zaten mesajlarıma cevap vermediler ve en sonunda küfredip engellediler. Böyle insanlar yüzünden işini hakkıyla yapan insanlar da zan altına kalıyor. Eğer işim olsaydı daha bir sürü insana önerecektim ama yanıltıldım.

GAZETE GÖNDERMİŞLER

* Tevfik: Sipariş vermek için "sahtediploma" sitesine WhatsApp’tan yazdım. Kendilerine 2 sipariş için toplamda bin TL ödeme gerçekleştirdim. 3-4 gün ses seda çıkmadı. Ha bugün ha yarın derken bir süre sonra cevap verdiler ve kargo takip numarası gönderdiler. Cumartesi günü gönderdiler, kargom pazartesi günü elimde oldu. Heyecanla kargoyu açtım ve kargodan ne çıktı dersiniz? Zarfın içine konmuş Temmuz 2020 tarihine ait 3 tane adını vermek istemediğim bir gazeteden göndermişler. Bu duruma gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Birkaç defa TV’de kargoyla salatalık gönderdiklerini okumuştum bayağı gülmüştüm, hatta dalga geçmiştim. Benzeri benim başıma geldi. En azından insaflı davranmışlar gazete göndermişler. Çerçeveletip asmayı planlıyorum her baktığımda aklıma gelsin diye. Paramı iade etmezlerse şikâyetçi olacağım.

SİTEYE ERİŞİLMİYOR

Öte yandan bu dolandırıcılığın yapıldığı site kapatılmış. Siteye girilmek istendiğinde ‘error’ veriyor. Siteyle ilgili en son şikâyet ise 1 hafta önce girilmiş.

(Kaynak: Birgün)