Ankara'da tedavi gören 10 yaşındaki oğlunu hastanenin tuvaletinde boğarak öldüren kadın gözaltına alındı.

 

Alınan bilgiye göre, olay Gazi Hastanesi KBB servisinde meydana geldi. Nurhan S. isimli kadın, 10 yaşındaki oğlu O.S.'yi otoplasti (kepçe kulak) ameliyatı olması için Gazi Hastanesi'ne yatırdı. Cuma günü gerçekleştirilen ve başarılı bir şekilde sonuçlanan ameliyattan sonra O.S. gözetim altına alındı. Pazar gecesi Nurhan S., oğlu O.S.'yi tuvalete götürmek üzere odasından çıkardı. Annesiyle birlikte el ele olacaklardan habersiz şekilde tuvalete giden küçük çocuk, öz annesi tarafından boğularak öldürüldü.

 

Olayın ardından iddiaya göre hastaneden çıkarak Konya Yolu üzerinde araçların önüne atlayan Nurhan S., daha sonra acil servise gelerek çocuğunu tuvalette boğarak öldürdüğünü söyledi. Hastane görevlileri, kadının söyledikleri doğrultusunda tuvaleti kontrol ettiklerinde çocuğun cansız bedeniyle karşılaştı. Hastaneye gelen polis ekipleri, Nurhan S.'yi gözaltına aldı. Küçük çocuğun cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

 

 

Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, olaydan dolayı çok üzüldüğünü belirterek, "Dün gece saat 02.00 civarında KBB servisinde yatarak tedavi gören bir hastayı başında refakatçi olarak bekleyen annesi, hastanenin zemin katındaki bayan tuvaletine götürerek en sondaki odada boğarak öldürmüş. Daha sonra hastaneden çıkarak Konya yolunda araçların önüne atmış kendisini. Bunları kendi ifade etmiş. Acil servise başvurmuş ve çocuğunu öldürdüğünü itiraf etmiş. Acil mavi kod çağrısı yapılarak hızlıca ekipler ilgili yere ulaşmış ancak çocuğu kurtaramamışlar. Son derece üzücü bir olay. Daha önceden annenin böyle bir psikiyatrik sorunu olmadığını, en azından bizim hastanemizde olmadığını kayıtlarımızda araştırarak gördük. Klinik çalışanlarının değerlendirmelerini istedik, çocuğuna son derece ilgili bir anne olduğunu, beraber dolaştığını ifade etti sorumlu hemşire. Son derece üzgünüz" dedi.

 

Çocuğu ameliyat eden Prof. Dr. Metin Yılmaz ise, çocuğun Cuma günü ameliyat olduğunu ve bakımlarının rutin şekilde yapıldığını söyledi. Bugün itibariyle çocuğun taburcu olmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Kepçe kulak ameliyatı olmuştu. Annesi çocuğun okulda başarısını ve ilişkilerini etkileyen kepçe kulak problemi olduğunu söylemişti. Biz de yarıyıl tatilinde ameliyatı planladık. Herhangi bir sorun yoktu, gayet başarılı bir ameliyat olmuştu" dedi.

 

Prof. Dr. Yılmaz, anne Nurhan S.'nin 10 yıl önce kendi hastası olduğunu ve o dönemden bu döneme herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmadığını ifade etti.