Kahramanmaraş'ta iki gün önce bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve durumu ağır olan sokak kedisinin 'yaşama tutunma mücadelesi'ne destek, hayvanseverlerden geldi.

 

Ekinözü'ndeki bir trafik kazasında ağır yaralanan sokak köpeğinin imdadına öğretmen Rana İstanbul yetişti. Öğretmen Rana İstanbul, durumu Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği'ne (MARTI) ulaştırdı. Harekete geçen MARTI üyeleri, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ile irtibata geçerek, ağır yaralı kedinin Kahramanmaraş Belediyesi sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine ulaşmasını sağladı.

 

 

MARTI Yönetim Kurulu Geçici Başkanı Mehtap Huri Sağsen, ağır yaralı sokak kedisinin 'yaşama tutunma mücadelesi'ni Kanal Maraş'a anlattı:

 

"Bu bir Ekinözü'nden Kahramanmaraş'a, Kahramanmaraş'tan da Hatay Veterinerlik Fakültesine doğru kurtuluş yolculuğuna çıkan bir can'ın, yaşama tutunmak için verdiği mücadelenin öyküsüdür.

 

 

İki gün önce Ekinözü ilçesinde trafik kazası geçiren ve durumu ağır olan bir sokak kedisinin haberi, Martı Derneğimize ulaşmıştı. Ekinözü'nde öğretmenlik yapan sevgili Rana Öğretmenin imdat çağrısı idi bu. Hemen MARTI olarak, Ekinözü Belediye Başkanı Sayın Nursi Çeleğen ile irtibata geçtik. Trafik kazalı küçük can, Kahramanmaraş Belediyesi sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize ulaştı.

 

Maalesef kedinin çenesi paramparçaydı ve gözünün biri dışarı çıkmıştı. İlk müdahalesi Bakımevi Veteriner Hekimimiz sayın Mustafa İnandı tarafından yapıldı. Serum, antibiyotik ve sıvı alımı gerçekleştirildi.

 

Ricamız üzerine, canlar adına hiç bir imdat çağrımızı geri çevirmeyen, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sayın Hacı Kalınkütük, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Sayın Ayhan Deligöz'ün onayı ile, Salı sabahı( 30 Aralık ) erkenden yola çıkmak üzere, Milli Parkların resmi aracını tahsis etti.

 

 

Hayvanların yaşam hakları söz konusu olduğunda, her zaman bizimle işbirliği içerisinde çalışan Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürü Sayın Hacı Mustafa Cıngıllı, Hatay Veterinerlik Fakültesindeki hocalarla iletişime girip, kedinin durumu ile yakinen ilgilendi. Yaralı kedi, gün içinde Hatay Veterinerlik Fakültesine ulaştırıldı.

 

MARTI bu defa, küçük bir sokak kedisini zor durumdan kurtarmak için havalandı. Her daim canların sesi, nefesi ve kanatları oldu, olmaya da devam edecek. Bu küçük cana yardımımızın baş kaynağı Sayın Ayhan Deligöz ve Sayın Hacı Kalınkütük'e huzurlarınızda Martı Derneği yönetim kurulu olarak, teşekkürü bir borç biliriz.

 

Tüm Türkiye'ye ve hatta dünyaya, Sayın Ayhan Deligöz ve sayın Hacı Kalınkütük gibi görevlerini kutsal bilen, Doğanın ve zor durumda olan Yabanda yaşayan veya evcil Hayvanların yırtılmış kumaşlarını, dilden değil gönülden dokuyan, kurum müdürleri dileriz. Ayrıca, Sayın Hacı Mustafa Cıngıllı'ya, Veteriner hekimlerimiz Mustafa İnandı ve Oğuzhan Gemc'iye mensup olduğum Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve MARTI Derneği Yönetim Kurulu adına sonsuz teşekkür ederiz."