Resepsiyonda, siyaset, iş, basın, spor ve sanat dünyasının yanı sıra ev kadını, bekçi, er, orman işçisi gibi toplumun farklı kesimlerinden de temsilciler bulundu. 

Resepsiyonda, bütün toplum kesimlerinin temsili ile renkli ve anlamlı bir görüntü oluştu.

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin “havuzlu bahçe” olarak adlandırılan bölümünde düzenlenen resepsiyona Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Hanım ile geldi.

Org. Akar’ın eşi başını örttü 

Beştepe Millet Camii İmamı Adem Kemaneci, resepsiyonda saygı duruşunun ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Kur’an tilaveti sırasında Erdoğan’ın yanında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bulundu. Kur’an tilaveti sırasında Akar’ın eşi Şule Akar, yanında getirdiği örtü ile başını örttü.

Yıldırım ile Bahçeli yan yana... 

Kuran tilavetini, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ön kısma konulan sandalyelerde yan yana oturarak dinledi. 

Erdoğan’ın konuşması sırasında eşi Emine Erdoğan ayakta yan tarafında durdu.

 Konuşmadan sonra Erdoğan eşinin elini tutarak, bahçedeki konukların yanına gitti. Cumhurbaşkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününe özel hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı.

Şehit ailelerine özel ilgi 

Erdoğan ve eşi Emine Hanım için ayrılan protokol bölümünde, Trabzon Maçka’da bölücü terör örgütü üyelerince şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde görevliyken adliye önünde şehit düşen Fethi Sekin’in aileleri de yer aldı.

Resepsiyona PKKlı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün ailesi ile Batman’ın Kozluk ilçesinde okulundaki karne töreninin ardından, evine giderken teröristlerin saldırısıyla şehit düşen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesi de katıldı. 

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit edilen Mustafa Solak’ın oğlu Emre Solak ile eşi Melek Solak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan, özellikle 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazi ve yakınlarıyla yakından ilgilendi.

Meltem Demirören Oktay katıldı 

Resepsiyona iş dünyasından katılanlar arasında Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ile eşi Kıvanç Oktay, Ferit Şahenk, Aydın Doğan göze çarpan isimlerdi. Azınlık cemaatlerinin dini temsilcileri de davetliler arasındaydı.

Ev kadını, orman işçisi... 

İki kez girdiği ehliyet sınavından sonra direksiyon sınavını tek seferde geçen ve 64 yaşında ehliyet alan Tokatlı ev kadını Ayşe Altunordu ile Almanya’da gördüğü güneş enerji santral sistemini köyüne kuran, Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Gürsökü köyünde yaşayan 58 yaşındaki Kezban Karaman da resepsiyonun davetlileri listesinde yer aldı.

Gezegen keşfeden ekip 

Ayrıca güneş sistemine 212 ışık yılı uzaklıkta Jüpiter benzeri bir “öte-gezegen” keşfeden ilk Türk bilim adamları Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. Varol Keskin ile doktora öğrencisi İbrahim Özavcı da resepsiyona davet edilen isimlerdi.

SANATÇI YAĞMURU 

RESEPSİYONDA, Gülben Ergen, Necati Şaşmaz, Berdan Mardini, Yavuz Bingöl, Mustafa Keser ve Alişan’ın da aralarında bulunduğu sanat ve spor camiasından isimler yer aldı. 

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarında uluslararası derece elde eden sporcuların katıldığı resepsiyona, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İstanbul’da göreve başlayan bekçiler, Harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerlerin de yer aldığı çok sayıda isim vardı.

THY’nin başarılı kabin ekibi... 

Türk Hava Yolları uçağında seyahat ederken, kalkıştan bir saat sonra doğum sancıları başlayan Diaby Nafi isimli yolcunun uçaktaki doğumunda hazır bulunan ve sağlıklı bir kız bebeği dünyaya getirmesini sağlayan THY kabin ekibi de resepsiyonun konukları arasındaydı. Kabin ekibi, Erdoğan ve eşiyle fotoğraf çektirdi.