Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastanede tedavi  gören Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim  Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, hayatını kaybetti. 

28 Şubat'ta Şişli'deki Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan ve  yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Dedeoğlu, yaşamını yitirdi.

Beril Dedeoğlu, 1961 yılında İstanbul'da doğdu. 1982 yılında  Galatasaray Lisesinden mezun olan Dedeoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat  Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü 1986 yılında bitirdi.  İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek  lisans ve doktorasını tamamlayan Dedeoğlu, 2005 yılından itibaren Galatasaray  Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığını yürüttü.

Çeşitli gazetelerde dış politika üzerine yazılar yazan Dedeoğlu, geçen  yıl ekim ayında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine  atandı. Aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu Üyesi olan Dedeoğlu, 2015 yılında kısa  bir süre Avrupa Birliği Bakanı olarak da görev yaptı.

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun, Avrupa Birliği, uluslararası politika,  uluslararası güvenlik alanında çok sayıda araştırma, makale ve kitapları  bulunuyor.

KALIN’DAN TAZİYE MESAJI

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vefatı üzerine Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkanvekili ve  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın taziye mesajı:

Ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanı ve uluslararası ilişkiler disiplinin önde gelen isimlerinden, Prof. Dr. Beril Dededoğlu hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. 

Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, AB Bakanı, Yükseköğretim Kurulu Üyesi, Rektör gibi görevlerde bulunmakla birlikte verdiği eserler ve yetiştirdiği talebelerle anılacak önemli bir akademisyendi. 

2018’in sonundan itibaren T.C. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda birlikte çalıştığımız Beril hocanın çalışkanlığına, nezaketine ve güzel ahlakına şahidiz. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu son nefesine dek ülkemize hizmet etme çabalarıyla hatırlanacaktır.  

Beril Dedeoğlu hocamıza Allahtan rahmet, ailesine sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Kıymetli insan, değerli hocam Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun vefatından çok ama çok derin bir üzüntü duydum. Çalışkan ve üretken bir akademisyen, berrak bir zihin, samimi bir dosttu. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, öğrencilerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.' açıklamasında bulundu.