MHP'den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Sefer Aycan, kendisinin orta okul yıllarından beri her şartta MHP'nin içinde yer aldığını belirterek, "Ülkeme hizmet etmek için varım" dedi.

 

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için 10 Şubat'ta Gazi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Prof. Dr. Sefer Aycan, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. MHP'nin Kahramanmaraş İl Yöneticileri, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Onikişibat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, İl Kadın Kolları Başkanı Halide Deniz Akben ve çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Aycan, önce özgeçmişini anlattı.

 

Kendisinin doğma büyüme Kahramanmaraşlı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sefer Aycan, toplantıda MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet Döneminde kendisinin Sağlık Bakanlığında Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığını daha sonra da Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olduğunu anlatarak, o dönemde Kahramanmaraş'a yaptığı hizmetleri tek tek anlattı.

 

"Ben Ortaokul yıllarımdan bu yana partimin içinde oldum. 1986'dan sonra hep partimdeyim. MHP üyesiyim, delegesiyim, il delegesiyim, 2012 yılında partimin MYK Üyeliğine aday oldum ve yedek te kaldım. 2002'de, 2007'de, 2011'de de partimin milletvekili aday adayı oldum. Her seçimde buradayım, parti benim ben MHP'yim" diyen MHP'li milletvekili aday adayı Sefer Aycan, yine MHP'den aday adayı olduğunu belirterek "Ülkemin iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Bunun için adayım. Ülkem için, Kahramanmaraş için hayallerim var" dedi.

 

Aday olduğunda ve seçildiğinde yapacaklarını da tek tek anlatan Prof. Dr. Sefer Aycan, "Devletin işleyişini biliyorum. TBMM'yi biliyorum. Yasayı, yönetmeliği, denetimi biliyorum. Bu konuda tecrübem var. Eğer aday gösterilir ve seçilirsem; ülkemi, partimi ve şehrimi temsil edeceğimi biliyorum. Ülkeme, şehrime ve partime katkı sağlayabileceğimi de biliyorum. Devletin işlerini, tahribatı düzeltebileceğimi düşünüyorum" diye konuştu. Aycan, herkesi ülkeye ve Kahramanmaraş'a sahip çıkmaya davet etti.