111 belediye başkanının 3 dönemi doldurduğunu belirten Kaya, “Üst kurulun kararıyla başarılı başkanlarla yola devam edebiliriz” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 2019 hazırlıklarını Yeni Şafak’a anlattı. 2019 yılında mevcut belediyelerden başarılı olan isimlerle devam edeceklerinin altını çizen Kaya, “AK Parti hem siyaseten kendisinin Türk kamuoyundaki yerini, talepleri, tenkitleri iki ayda bir sürekli anketlerle ölçen bir parti. Belediyelerimizi sürekli düzenli ölçüyoruz” diye konuştu.

RAPORLAR ERDOĞAN’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a belediyelerle ilgili raporları sunduklarını dile getiren Kaya, “Biz her yıl genel başkanımıza, il ve büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere bir analiz sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyelerle ilgili kullandığı cümle şuydu, ‘Şehre ve partiye yük olan belediyelerle yolumuzu ayıracağız’. Dolayısıyla bizim belediyelerimiz kendilerini CHP belediyeleriyle mukayese etme hakkına sahip değildir. Bizim raporumuzda, halkın belediye başkanlarımız ile ilgili değerlendirmeleri, AK Partililerin o belediye başkanları ile ilgili kanaat ve değerlendirmeleri, bir de toplumun şikayetleri varsa onunla ilgili bir analiz ve değerlendirmemiz var. Bu üç başlıkta Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz.”

111 BELEDİYE BAŞKANI 3 DÖNEMİ DOLDURDU

AK Parti belediyelerinin 2019’a yeni bir vizyonla gireceklerinin altını çizen Kaya, “Bu vizyona uygun mevcut belediyelerimizde devam edeceklerimiz var, yenilerimiz de olacaktır. Zaten 111 belediye başkanımız 3 dönemi doldurmuş durumda. Şu anda aksine bir karar olmadığı müddetçe bu karar devam edecek. Bu 111 belediye başkanımız içinde başarılı olanların yeniden aday olmasına partinin üst kurulu karar verecek” diye konuştu.

HEDEFİMİZ YÜZDE 50+1

Yereldeki başarının geneli ilk defa ciddi olarak etkileyecek bir döneme girdiklerini söyleyen Kaya, “2019’da yereldeki hedefimiz, 2014’te yüzde 42 olan oyumuzu 50+1’e çıkartmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, ‘Her şehrin Ömer’ini bularak’ dürüst, namuslu, vizyonu olan, zarafeti ve nezaketi esas almış, şehrine ciddi katma değeri olacak olan arkadaşlarımızla ve iyi bir siyasi tecrübesi olan arkadaşlarımızla toplum karşısına çıkacağız. Buna uyanlarla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

2019’A BÜYÜK VİZYONLA GİRECEĞİZ

Türkiye’nin sürekli kalkınan, büyüyen ve gelişen bir ülke olduğunu söyleyen Kaya, “Biz, 2004 seçimlerinde ‘yerel kalkınma başlıyor’ sloganıyla, 2009’da marka şehirler sloganıyla girmiştik. 2014’te ise insan, şehir, medeniyet ve demokrasi üzerine söylemimiz vardı. 2019’a yepyeni bir vizyonla gireceğiz. Bunun ön hazırlıkları yapılıyor. Kamuoyunun beklentileri, şehirlerin öncelikleri, hükümetin yaptıklarının paralelinde belediyelerin şehirlerde yapılması gerekenleri birleştirdiğimizde 2019 vizyonumuz ortaya çıkacak. Yine büyük bir vizyonla 2019 seçimlerine girmek bizim asli görevimizdir” dedi.

KADIN VE GENÇ SAYISI ARTACAK

Türkiye’de 15 kadın belediye başkanı olduğunu ve bunların 9’unun AK Parti belediye başkanı olduğunu hatırlatan Kaya, “Kadın Belediye Başkanlarımızın elbette sayısı artabilir. 16 Nisan referandumunda seçilme yaşını 18’e düşürdük. İlk düzenlemeyi Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda genç arkadaşlarımızı dahil ettik. 2019 seçimlerinde hem yerel hem genel seçimde de mutlaka gençlerimizin sayısını daha fazla göreceğiz.”

Yeni Şafak