Kahramanmaraş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan, Kahramanmaraş'ın son il belediye başkanı olarak tarihe geçen Mustafa Poyraz'ın vekil adayı olamayacağını söyledi.

 

 

Kahramanmaraşlı gazeteci yazar Doğan, "Poyraz vekil adayı olamaz!.." başlıklı yazısında "30 Mart Belediye seçimleri öncesini hatırlayın!.. Yeni kurulan ilçeler için aday adayları, Büyükşehir için aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı" diyor. Bekir Doğan, şunları yazıyor:

 

**

 

Ben köşemde “ Dulkadiroğlu ilçesi Necati Okay’a hayırlı olsun” dedim.. Bunun için özel bir yazı da yazdım bunu okuyanlar, başkan çok iyi bilir...

 

O dönemde bir yazıda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz için yazdım, ve o yazımda çok iddialı bir yemin ettim: “Mustafa Poyraz belediye başkanı adayı olursa, ben evimin üzerine , kelepir satılıktır “ yazacağım evimi satıp bu şehirden gideceğim diye yazmıştım..

 

AK Parti Mustafa Poyraz’ı aday gösterse, bugün Kahramanmaraş’ta olmayacaktım..

 

Dün AK Partideyiz, aday adaylarını takip ediyoruz..

 

Aday adaylığı için Mustafa Poyraz da geldi...

 

Yerimden bile kalkmadım, bir kare resmini de çekmedim.. Benim halimi gören gazeteciler sordu sebebi nedir diye: “Bende Mustafa Poyraz’ı milletvekili adayı yapmazlar, eğer yaparlarsa, bende bağımsız aday olacağım bir oyumu kendime vereceğim, AK Parti'ye vermeyeceğim,” dediğimde gazetecilerin yüzde 80’i "abi benim oyum da senin bende buna oy vermem!" sesleri yükselmeye başladı.

 

Yalakalar- taklacılar- diyet borcu olanlar etrafında pervane gibi dönüyordu...

 

Salonun köşesine oturdum: Mustafa Poyraz’ın etrafında dönenlere baktım...

 

Ben ev almadım ki: Diyet borcum olsun!..

 

Belediye'den maaş almadım ki: Diyet borcum olsun!

 

Belediye işlerini yaparak para kazanmadım ki: Diyet borcum olsun!

 

Tüyü bitmemiş yetimin malını birlikte yemedim ki: Diyet borcum olsun!

 

Şişirilmiş hayali fatura ile belediyeyi soymadım ki: Diyet borcum olsun!

 

Yok arkadaş benim diyet borcum yok: Özgür ve hür bir gazeteciyim istediğimi kanun ve nizam, ahlak kuralları içinde yazarım.. Örf ve geleneklerimize uygun yazarım!..

 

Bizde hakaret ve iftira yok: Biz gerçekleri yazarız..

 

Karasu Projesi kimin? Hanefi Mahçiçek.

 

Enerji Santralı ve 17 km boruyu kim döşedi? Hanefi Mahçiçek.

 

Karasu’dan Kahramanmaraş’a kadar 67 km ishale hattını geçeceği yerin istimlâk ve yol yapımını, boruların güzergâha serilmesini kim yaptı: Hanefi Mahçiçek.

 

Peki: Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Hanefi Mahçiçek'in yerine gelen Mustafa Poyraz’ın geldiği gün ilk yaptığı iş Karasu Projesini "iptal etmek" oldu.

 

Sonra basın ve kamuoyu baskısı ile yeniden yapmaya başladı ama belediyenin 10 trilyonun üzerinde parası gitti.. Havaya gitti..

 

Sonra belediye tarafından basılan karasu kitabı ve belediye yayınlarında: Başkan Hanefi Mahçiçek'e bir teşekkür bile etmedi! Yalan mı bunlar? Projeye kendi sahip çıktı..

 

Belediyenin bastırdığı yayınlar elimizde hangisinde var: "Başkan Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederiz" sözü? Yalan mı?…

 

Yine Hanefi Mahçiçek döneminde 11 trilyona 25 yılda geri ödemeli İller Bankası kredili Kahramanmaraş Şehir Atık Su Arıtma Tesisi ihale aşamasına gelmişti? İhaleyi kim iptal etti? Sayın Mustafa Poyraz, söyle bakalım bu ihaleyi kim iptal etti.

 

12 yıldan beri Kahramanmaraş’ın evsel atıkları, sanayi atıkları, Sır Baraj, oradan Berke Baraj, oradan Ceyhan Barajı ve Karataş’tan denize dökülerek çevreyi kirletiyor; bunun vebali size yeter de artar bile..!  

 

12 yılını bu şehrin yediniz be!.. Yalansa çıkın söyleyin!..

 

Cehennemde yanması için putları yeter: Kureyş müşrikleri, Kâbe`nin çevresine üç yüz altmış put dikmişlerdi. (Ulu camii önündeki Mustafa Poyraz askerleri gibi)

 

Tebliğ ettiği tevhid inancı ile akıl, ruh ve kalplerde ki putları yıkıp, binlerce insanı getirdiği nurun etrafında pervane gibi döndüren Resûl-i Kibriyâ Efendimiz (sav), şimdi de tevhid inancına uygun binâ edilmiş olan Kâbe`yi asliyetine kavuşturmak için putlardan temizlemeye başlıyordu.

 

Elindeki asâ ile o putlara birer birer işâret ederek, yıktı ve de “Hak geldi, bâtıl zâil oldu. Muhakkak ki bâtıl yok olup gidicidir.” (İsra, 17/81) âyetini okudu. İşareti alan her put yere düştü. Mekke’nin Fethi ile alakalı bir gün geniş yazarım.. Putların hepsini yıktı ve yıktırdı.. Kabe'yi temizledi.

 

Sayın Poyraz yalansa söylesin !..

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’tan Mustafa Poyraz’ın putlarını – eshab-ı ikram gibi, Peygamber efendimizin askerleri gibi yıkmasını bekliyoruz ki: “Bu günah da Mustafa Poyraz’a yeter!”

 

Sözün özü: "Keser döner sap döner, bir gün hesap döner." Bugün de hesap döndü, Mustafa Poyraz milletvekili adayı olamaz, olmak için boşa uğraşıyor Kahramanmaraş’ın 12 yılını yedi, Türkiye’nin yıllarını yedirmezler..

 

Diyet borcu olan  yalakalar takla atsalar da bütün bunlar Mustafa Poyraz’ı kurtarmaz. Bunların dahası da var onu da yarın yazacağım..

 

Yalakalar: “Allah seni başımızdan eksik etmesin başkanım,”

 

Mustafa Poyraz vekil adayı olamaz !..

 

İyi günler...

 

BEKİR DOĞAN'IN YAZISI