Evlat hasreti ile 40 yaşında hayata gözlerini yuman Zeliha Kara, 15 yıl önce ilk evliliğini yaptı. Bu evlilikten çocuğu olmayan Kara’nın eşi evlendikten 5 yıl sonra trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. 4 yıl önce bir tavuk firmasında çalışan Ali İhsan Kara ile evlenen genç kadının bu eşinden de çocuğu olmadı. Bir bebek sahibi olmayı çok isteyen Kara, tüp bebek tedavisi görmeye karar verdi ancak kısa bir süre sonra düşük yaptı.

 

Kara, bunun üzerine doktorun önerdiği süre dolduktan sonra ikinci kez tüp bebek için harekete geçti. Ancak Kara, ikinci bebeğini de kucağına alamadan düşük yaparak kaybetti. Evlat hasretini bir nebze dindirebilmek için bir kız çocuğunu evlatlık alan Zeliha Kara, bir süre sonra kendi bebeğini dünyaya getirmek istediğini belirterek yine tüp bebek denemesine karar verdi. Bu kez başka bir doktora giden ve üçüncü kez hamile kalan Kara, düzenli olarak doktora gelip muayene olmaya başladı. Bebeği 8 aylık olan ve eşiyle alışverişlere çıkmaya başlayan Kara, bir hafta önce gribe yakalandı.

 

Hamile olduğu için bebeğe zararlı olur diye ilaç kullanmadan gribi atlatmaya çalışan kadın, gribi atlatamadığı gibi nefes almakta da güçlük çekmeye başladı. Dün akşam eşiyle birlikte kadın doğum uzmanı doktoruna giden Zeliha’nın zatürre olduğu tespit edildi ve hemen ambulans çağrıldı. Tekerlekli sandalye ile asansöre bindirilip ambulansa götürülmek istenen Kara, asansöre binmeden fenalaştı. Nefes almakta güçlük çeken kadın kendinden geçti. Sandalyeden indirilen genç kadına dakikalarca kalp masajı yapıldı ancak kurtarılamadı. Kara ve karnındaki bebeği de kadın doğum muayenesi önünde hayatını kaybetti.

 

Kızının muayenehane önünde hayatını kaybettiğini duyan anne Fadime Kara, hemen olay yerine geldi. Ali İhsan Kara eşinin öldüğünü söyleyince anne fenalık geçirerek yere yığıldı. Daha sonra kendine gelen Fadime Kara, "Kızım ciğerim, bu nasıl bir kader, ne kötü bir kader, Allah’ım" diye feryat etti. Kadının feryadı olay yerinde bulunan ve oradan geçen herkesi ağlattı. Anne bir süre sonra fenalaşınca ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’ne götürüldü. Genç kadının cenazesi ise, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.