Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) İl Yönetim Şeması açıklandı. Hayati Bakdur'un il başkanı olduğu kongrenin sonucu yönetime seçilen isimler, görev bölümü yaptılar.

 

BBP İl Başkanı Hayati Bakdur, yaptığı açıklamada, " Muhsin başkanın şehadetinden sonrada BBP yine her türlü vesayete karşı durmaya devam etti devam etmektedir" dedi. BBP'nin, BBP Türk milletinin tarihi, milli, kültürel köklerinden beslenen milli, sivil, İslami katılımcı bir siyasi hareket olduğunu söyleyen Bakdur, "Türkiye yirmi sene önce vesayet dışı bir alternatifi aklından bile geçiremezken Türk siyasi hayatında ilk kez BBP ve onun Merhum Şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu sivil siyasetin diyalektiğini ortaya koyan bir lider olmuştur" diyerek, şunları kaydetti:

 

"Biz Türkiye'nin tarihi kökleriyle barışmasının ve misyonuna sahip çıkmasının çabasında olduk. Eğer peşin siyasi kazanımlar arzusunda olsaydık şimdi BBP başka yerlerde de olabilirdi.Ama biz parti menfaatlerini değil ülke menfaatlerini esas aldık almaya da devam edeceğiz. Türkiye vesayete teslim olmuşken tek Anadolu sesi Muhsin Başkan sesiydi: 'Namlusunu milletine çevirmiş bir orduya asla selam durmam' diyen dava adamı Muhsin başkanın duruşu bir ihtilalı önlemiş Türk milletine bir demokrasi bağışlamıştır.

 

Muhsin başkanın şehadetinden sonrada BBP yine her türlü vesayete karşı durmaya devam etti devam etmektedir. Devletin ve milletin üstündeki her türlü vesayete karşı duruşumuz asla değişmeyecektir. Ordu vesayetine ne kadar karşı isek, Herhangi bir grubun ve cemaatin vesayetine de o kadar karşıyız. Yargı vesayetine ne kadar karşı isek devletin ve milletin üstündeki parti vesayetine de o kadar karşıyız. Biz her türlü ayrımcılığa karşı birlikten yana bir siyasi hareketiz. Başkanın  'benim bir hayalim var; başörtülüyle başı açığın birlikte huzurla yaşadığı, Alevisi, Sünnisi, Türk'ü, Kürt'ü aynı huzuru paylaşan bir ülke hayalim var' çağrısı birlikte yaşamanın manifestosudur.

 

Yine aynı konuşmada 'Ben Türk'üm. Türk esir olmaz. Ben Türk'üm. Türk ezansız olmaz. Ben Türk'üm. Türk bayraksız olmaz'  ifadeleri bugün üzerinde oyunlar olduğunu sezdiğimiz kutsallarımızın da mihenk taşlarını içeriyordu. Biz bir fikir hareketiyiz, biz bir milli refleks taşıyoruz bu sebeple oy yüzdesiyle ölçülmeyecek özgül ağırlığın sahibi olduğumuzu biz de biliyoruz, millet de biliyor. Ben merhum genel başkanımızı yad ederek tüm ülkemizi bir büyük birliğe çağırıyorum ve tüm meşrepleri ötekileştirmeden aynı kilimin desenleri olarak görüyorum."

 

İL YÖNETİM ŞEMASI

 

Bu arada, BBP'nin il yönetim şeması da açıklandı. Buna göre; Hayati Bakdur'un il başkanlığındaki BBP Yönetimi'nde 2. başkan Şaban Uçar, tanıtım ve medya sorumlusu Fatih Elmas ve Mehmet İğce, teşkilat sorumlusu Ahmet Üzüm ve Bilal Odunkıran, dış ilişkiler sorumlusu Muhammed Karahanlı ve Arif Kaba, sosyal ilişkiler sorumlusu Bünyamin Yeniceli ve Adem Demircan, mali işler sorumlusu Mustafa Gelir ve Ali Kaplan, Ar-Ge sorumlusu Harun Yılmaz ve Selçuk Çayır, sekreterlik Cuma Demir ve Mustafa Sarı, kadın kolları ile Zeynep Ardıç şeklinde belirlendi.