Cadde ve sokak düzenlemelerine teşekkür ve bir öneri!

 

Şehirlerin merkezi yerleri ve çarşıları aynı zamanda şehirlerin vitrinleri konumundadırlar. Bu nedenle çarşılardaki düzen, intizam ve görünüm çok önemlidir. Çünkü şehrin yerlisi yabancısı herkes ilk önce ve daima şehirlerin merkezi caddelerini görür. Bu nedenle şehrin vitrini konumunda olan bu yerler şehir hakkında bilgi verir. İnsanlar o şehirleri bu cadde ve sokaklara göre değerlendirir. Yani şehre notunu merkezi yerlere göre verir.

 

Hepimizin bildiği gibi büyükşehir yasası ile birlikte merkez iki ilçeye ayrıldı. 12 Şubat ve Dulkadiroğlu isimlerinde… Bu paylaşımda; 12 Şubat’a şehrin modern yüzü ve yeni kentleşen yeri düşerken, Dulkadiroğlu’na şehrin eski ve gecekondulaşmanın yoğun olduğu yeri düştü. İşte bu nedenle işin zor kısmı Dulkadiroğlu Belediyesine kalıyor. Ancak bir yönüyle de işinin kolay olacağını düşünüyorum.

 

İşin zor kısmı; şehrin yeniden düzenlenmesi ve büyük paralar gerektiren projelerin yapılması bu tarafta, bu nedenle burada yapılacak işler daha fazla emek ve para isteyecektir. Fakat bir yönüyle de kazançlı. Zira hizmete susamış olması ve yaptığı hizmetlerin burada kolay gözükmesi yönüyle de işi kolay olacaktır. Yapılacak büyük ve güzel işler daha çabuk göze batacak ve daha fazla dikkat çekecektir. Ayrıca şehrin merkezi noktalarında yapılacak büyük, köklü ve güzel hizmetler yerli ve yabancı birçok insanın nazarından kaçmayacaktır.

 

İşte! Dulkadiroğlu Belediyesi böyle dikkat çeken ve herkesin takdirini kazanacak güzel bir projeyi hayata geçiriyor. Şehrin merkezinde ve kalbinde yer alan sokakları dizayn ediyor. Hem çok güzel bir görünüm olacak, hem de insanları ferahlatan, rahatlatan bir ortam olacaktır. Ayrıca şehre modern bir görünüm kazandıracaktır.

 

Ara sokakların düzenlenmesiyle başlayan bu ıslah hareketi, Trabzon caddesi ile devam ederse iş daha da başkalaşacaktır. Umarım belediyemizin projeleri arasında Trabzon caddesinin de düzenlenme işi vardır. Çünkü sokaklar ve bağlı olduğu cadde bir bütünlük arz edecektir. Sokaklardan çok daha fazla dikkat çekecektir.

 

İkinci proje ise Çağlayancerit - Gölbaşı karayolu… Bu güzel proje hayata geçirilirse ilçemizin kaderi daha başka olacaktır. Çünkü bir şehrin, kentin kalkınması ve gelişmesi ulaşım ağının genişliğine ve ulaşılabilir olmasına bağlıdır. Ulaşılabilir olması ise şehre giriş çıkışların daha fazla yollarla sağlanmasına bağlıdır.

 

Bu yol projesi, gelişim ve ilerlemeye kapalı olan, ulaşım yönünden sapa gözüken şehrin doğu yakasını açacaktır. Dulkadiroğlu ilçesi, özelliklede Doğu kent ulaşılabilir ve gelişen bir yer olacaktır.

 

Doğu kenti doğrudan Antep yoluna bağlayacak yolun tamamlanması da ayrı bir canlılık ve renk katacaktır. Ulaşımı kolay ve sapa olmayan bir yer, insanların tercihi olacaktır.

 

Sayın Başkanımızdan ayrı bir ricam olacak… Merkezdeki cadde ıslahında caddelerimizin güzelleşeceği aşikârdır. Ancak bu projeye bir de ‘Sanat Sokağı’ eklenirse proje tam ve eksiksiz olacaktır. Koreografi, resim, müzik gibi sanatları olan gençlerimizin sanatlarını icra edebileceği bir sokak şehrimize yakışacaktır. Böylece sokak sanatçılarının keşfedilmesine ve kendilerini yetiştirmesine katkı sağlayacak ve şehrimizi de ayrı bir havaya sokacaktır.