Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş'a ''kahraman'' unvanının verilişinin yıl dönümünü kutladı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Maraş'ın 7 Şubat 1973 tarihinde 'Kahramanlık' payesi ile ödüllendirilmesinin yıl dönümüyle ilgili bir mesaj yayınlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, birinci dünya savaşından sonra işgale kahramanca direnen Maraş'ın milli mücadelenin sembolü olduğunu söyledi.
 

Bu sembolün TBMM tarafından 'kahramanlık' unvanıyla da tasdik edildiğini ifade eden Başkan Okay, mesajını şu şekilde sürdürdü :

''Türkiye Büyük Millet Meclisi, 7 Şubat 1973 tarihinde Maraş'ımıza 'kahraman' unvanı vererek, bu büyük tarihi onuru belgelemiştir. Şanlı tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü temsil eden Maraş'ımıza, 'kahramanlık' unvanının veriliş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."