Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Burçların bayraksız, minarelerin ezansız ve Türk milletinin esir olmayacağı ilk buradan haykırılmıştır dünyaya” dedi.

 

Başkan Mahçiçek, 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 12 Şubat’ı, istiklal, şeref ve kıvanç günü olarak nitelendiren Başkan Mahçiçek, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

 

“Hepimiz biliriz ki, her şeyin ilki anlamlıdır, kıymetlidir ve ona ayrı bir değer vermek gerekir. Bu cihetle, her bir yöresi ayrı bir destanla dolu olan Türk Kurtuluş Savaşımızın Maraş Cephesi farklı bir önem taşır. Çünkü burçların bayraksız, minarelerin ezansız ve Türk milletinin esir olmayacağı ilk buradan haykırılmıştır dünyaya.. Ne güzel ifade etmiştir, fikir ve düşünce hayatımızın mümtaz şahsiyeti Üstat Necip Fazıl Kısakürek, Maraşlı olmanın güzelliğini:

 

‘Birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım, ama hiç biri ile övünemem övünülecek bir şeyim varsa oda Maraşlı olmamdır.’

 

Dolayısıyla ilklerin şehri Kahramanmaraşlı olmakla, ne kadar övünsek azdır.”

 

İslam Coğrafyasının mevcut tablosu göz önüne alındığında 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nın çok daha anlamlı hale geldiğini belirten Mahçiçek, şöyle devam etti:

 

“Çünkü din kardeşlerimiz, ya iş başındaki eli kanlı idareler ya da işgalci devletler tarafından mezalime uğramakta, hunharca katledilmektedir. Bununla birlikte ülkemiz üzerinde de türlü senaryolar yazılmakta, kardeşler arasına nifak tohumları ekilmeye çalışılmaktadır. Tüm bu gelişmeler karşısında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza etmek; her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmek zorundayız. Çünkü biz ne kadar güçlü ve huzurlu bir ülke olursak, bu huzur ve güven ortamı bölgemizi ve tüm İslam coğrafyasını saracaktır. Çünkü Türkiye, tüm İslam Aleminin ümit kaynağıdır.

 

“BU MİLLETİN EVLATLARINA DAHA GÜÇLÜ, DAHA HUZURLU BİR ÜLKE BIRAKMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

 

Türkiye’nin son yıllarda çok büyük merhaleler kat ettiğini ifade eden Mahçiçek, “Artık 2023’e, 2053’e, 2071’e hedefler koyuyoruz. Bu milletin evlatlarına daha güçlü, daha huzurlu bir ülke bırakmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

 

Mahçiçek, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bu doğrultuda hem genel idareye hem de biz yerel idarelere hem de tüm vatandaşlarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Dolayısıyla “yarınlarımız” için üzerimize düşen görevleri, yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Eminim ki her kes bu bilinçle hareket ettiğinde ülkemizi ve milletimizi çok daha güzel bir gelecek bekliyor.

 

Onikişubat Belediyesi olarak bizim çıkış noktamız da işte tam burasıdır. Bu felsefeyle, güzel şehrimizin güzel insanlarına hizmet etmeye, onlara çok daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş bırakmaya çalışıyoruz. Doğru yolda olduğumuza yürekten inanıyoruz. Çünkü kuruluşumuzun üzerinden henüz 2 yılı geçmeden, değerli hemşehrilerimizin teveccühüne mazhar olduk, sadece Onikişubatlıların değil tüm Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın gönüllerinde yer edinmeyi başardık.

 

Bizler katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla sizlere hizmet etmeye, modern Onikişubat’ı inşa etme hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, düşman işgalinden kurtuluşumuzun 96. Yıldönümünü yürekten kutluyorum.. Milli mücadele şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun..”