Sosyal Belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evlenmek isteyen 35 çift için toplu nikah töreni düzenledi.

Belediye Nikah Sarayı’nda düzenlenen törende, çiftlerin nikahı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından kıyıldı. Genç çiftlerin yanı sıra ikinci baharlarını yaşayan gelin ve damat adaylarının da nikah akitlerini gerçekleştiren Başkan Mahçiçek, çiftlere nasihatlerde bulundu.

Evlenen çiftleri Sevgililer Günü'nde bir araya getirerek mutluluklarını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mahçiçek, Peygamber Efendimizin ‘Evlilik imanın yarısıdır’ hadisini hatırlatarak, “Hepinize ömür boyu mutluluklar diliyorum”  dedi.

Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bu Sevgililer Günü'nü Onikişubat Belediyesi olarak biraz daha anlamlı hala getirmek için 35 çiftimizin nikah merasimini toplu olarak gerçekleştirdik. İstedik ki onların bu mutlu gününe ortak olup paylaşalım. Onikişubat Belediyesi olarak bu kabil mutluluğun zirveye çıktığı günlerde bu mutluluğu yaşayan insanlarla beraber olmak kuşkusuz bizleri de çok mutlu ediyor. İşte bu bağlamda belediyemiz ve çalışanlarımızla bu tatil gününde güzel bir gün yaşadık. Biz de dua ve temenni ederiz ki, bugün evlenecek kardeşlerimiz bir ömür mutlu olurlar, birbirlerini hiç incitmez ve kırmazlar. Ailelerine ve ülkemize hayırlı ve evlatlar yetiştirirler. Bu güzelliği inşallah hiç unutmayacaksınız. Bunlar önemli. Bakın birbirinizi sevdiniz ama bu yetmez. Ailelerimizi de seveceğiz. Onlara saygıda kusur etmeyeceğiz. ‘Birimizin ailesi böyle, diğerimizin ailesi böyle’ demeyeceğiz. ‘Biz artık ortak bir aile olduk’ diyeceğiz. İnsanlar hayatlarında hataları yaparlar. Bu hataları mümkün mertebe anlayışla karşılayacağız. Aramızda ufak tefek münakaşalar olursa onları süratle unutacağız. Hiç birbirimizi kırmayacağız. Ben tekrar hepinize ömür boyu mutluluklar diliyorum.”

Daha sonra Başkan Mahçiçek, 35 çiftin nikah akdini gerçekleştirerek, gelin ve damatlara bayrak, fincan takımı ve karanfil hediye etti.

Toplu nikah merasimine AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Yoğurt, Havva Ece Saygaz ve çiftlerin aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.