Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ;“Peygamberimiz Efendimizi (S.A.V) yakından tanımak, güzel Ahlakını ve yaşam şeklini hayatımızda her yerde herkese anlatmak ve sevdirmek görevimizdir” dedi. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Peygamber sevgisi temalı mesajların işlendiği çalışmalar şehrin her bölgesindeki billboard ve afişlerde uygulandı.

 

 

Kutlu Doğum Bizim Yaşam Biçimimiz Olmalıdır;

 

Güven Kutlu Doğum Haftasının tüm İslam Âleminde Müslümanların yaşam biçimi olması gerektiğinin altını çizerek, “Biz Hz. Peygamberin ümmetiyiz. Ümmet olarak onun yolundan gitme mecburiyetimiz vardır” dedi.

 

Peygamber Efendimizin (S.A.V) insanlığın kurtarıcısı olduğunu ifade eden Güven; “Sevgili Peygamber Efendimizin doğumunun sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu günleri ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlamak; kardeşlik, barış ve iyi ahlak gibi vazgeçilmez değerlerimizin hatırda tutulması için önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen yüce peygamberimizin bize sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, zor durumda olan kardeşlerimize yardımcı olmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütlediğinin altını çizen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şunları kaydetti: “Bizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslâmiyet’i daha iyi kavrayabilmek için dinimizin bütün güzelliklerini Peygamberimizde görmek mümkündür. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ ilkesiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmasının, ‘İki günü eşit olan ziyandadır’ ilkesiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın, sürekli ilerlemenin önemini bize hatırlattı. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Aynı zamanda efendimiz (S.A.V.) insanlığa şefkati, paylaşmayı, ahde vefayı, emanete sahip çıkmayı ve ilmi çalışmayı da öğretti. O’nun evrensel ve çağlar üstü mesajında mana bulan barış ve huzur iklimine bugün de çok muhtacız. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam dünyasının ve hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum” dedi.