Dolunun verdiği zararları yerinde tespit etmek için cadde, sokak ve çarşılarda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç: “Dün ilimizde aniden bastıran ve yaklaşık 2 saat süren dolunun ilimizde meydana getirdiği zararlara karşı ekiplerimizi seferber ettik.

 

185 Su Arıza Hattımıza 190 adet su baskın ihbarı geldi. İtfaiye Daire Başkanlığımız ve KASKİ ekiplerimiz 93 adreste kanal açma araçlarımızla, 40 adreste motopomplarla anında müdahalede bulunduk. Diğer belediyelerimizden de araç takviyesi aldık.

 

Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgilere göre ilimizde dün metrekareye 32.8 kilogram yağış düştü. Geçmiş yıllarda metrekareye 50 kilogram yağış olduğu zamanlar olmuştu ama bu yağışlar 24 saat içerisinde düşen yağış miktarı idi. 2 saatlik zaman içerisinde 32.8 kilogram yağışın düşmesi ilimizde ani su baskınlarına sebep oldu.

 

Yaptığımız tespitlerde Sanayi Kavşağı, Arsan Kavşağı ve Gar Kavşağında su baskınları meydana geldi. Bu kavşaklarda Fen İşleri Dairesi Başkanlığımıza ait 5 adet greyder ile 4 adet kazıcı yükleyici araçlarımızda yolların açılmasını sağlarken aynı zamanda araçlarında mahsur kalan vatandaşlarımızın da kurtarılması sağlandı.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımıza bağlı 10 ekip 140 personelle Kapalı Çarşı, Ulucamii, Kıbrıs Meydanı, Azerbaycan Bulvarı ile ana arterlerde doludan mütevellit oluşan kirliliği temizlediler. Ekiplerimiz gece saat 02.00’ye kadar temizlik çalışmalarını tamamlarken, şehrimizin batı ve doğu bölgelerinde olmak üzere 60 adreste halen KASKİ ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir” diye konuşarak bilgi verdi.