Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 17 Şubat 2016 Çarşamba günü, Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik olduğu anlaşılan bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Erkoç mesajında; “17 Şubat 2016 Çarşamba günü akşam saatlerinde Ankara’da askeri servis araçlarına yönelik çokuluslu terör örgütü tarafından şerefsizce, alçakça ve kalleşçe düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu alçakça saldırı sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimize değil, aziz milletimize yapılmış şerefsizce, kalleşçe, sinsice bir saldırıdır. Bu alçakça saldırıyı yapanları şiddetle lanetliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun.

 

Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini zannedenler yanıldıklarını en kısa zamanda göreceklerdir. Bu aziz millet teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacak, ülkemiz üzerinde oynanan kirli senaryoları boşa çıkararak saflarını sıklaştıracak, dün olduğu gibi bugünde düşmanları karşısında dimdik duracaktır.

 

Devletimiz en kısa zamanda milli birlik ve dayanışma içerisinde teröre karşı tek vücut olarak bu şerefsizce, alçakça ve kalleşçe yapılan terör saldırının arkasında kim varsa ortaya çıkararak ve hesabını soracaktır. Türkiye düşmanları unutmasınlar ki şehitlerimiz, gazilerimiz istiklalimizin sembolü rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın inmeyeceğinin, minarelerimizden okunan ezanların susmayacağının birer ispatıdır. Bunu, kalesinde istiklalinin sembolü olan ay yıldızlı al bayrağı kıyamete kadar dalgalansın, minarelerinde ezanlar susmasın diye kadın, çocuk, yaşlı genç demeden hayatını seve seve veren Kahramanmaraşlılardan daha iyi kimse bilemez.

 

Tekrar bu şerefsizce, alçakça, kalleşçe saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun.”