Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde açıklamalar yaptı. MHP'nin af teklifiyle alakalı değerlendirmeler yapan Erdoğan, "Maşeri vicdana uygun bir düzenleme durumuna getirilmesi emri verdim" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımları şu şekilde:

"FETÖ'nün adalet örgütlenmesindeki militanlarının kökünü kazıyoruz. Daha var, kazıdık demiyorum kazıyoruz. Bunları bedendeki virüsler gibi sileceğiz. Diğer kurumlarımız gibi yargımızın içinde de kamplaşmalara, hizipleşmelere hele hele kanun dışı yapılanmalara net olarak izin vermeyeceğiz.

"AF KONUSUNDA BAKANLIK ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR"
Yasalarımızın uygulamasında halkımızı rahatsız eden hususların olduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha yükseltmiştir. Arkadaşlarımızdan gündeme taşınan af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun duruma getirilmesi doğrultusunda bir çalışma başlatmalarını talep ettim. Bakanlığımız bu meseledeki hazırlıkları devam ettiriyor. Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai karar milletvekillerimize ait. Halın yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme olmalı.