Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, başkanlık görevine geldiği günden bu yana yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Çeleğen, “ 2 yıl içerisinde bizim şehrimizin Büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte merkezle beraber 21 mahalle 71 mezraya ulaştık” dedi.

 


Çalışmaları Hakkında Bilgiler veren Başkan Çeleğen, “Biz Büyükşehir ile birlikte Ekinözü'nü içmeler yolumuzla köy yollarımızla beraber sıcak asfalt yaptırdık. Merkezde park düzenlemeleri yaptırdık. Biz bu içmelerimizin sularının tahlillerinide yapmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın orta içmede cildine sürdüğü bir çamur var onunda tahlillerini yaptık. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan hemde Büyükşehir Belediyesi'nden 3 yıl içinde Ekinözü'ne yatırımlar yapılması gerekiyor” dedi.

 

 

 
''2 YIL İÇİNDE 21 MAHALLE, 71 MEZRAYA ULAŞTIK'' 

 


2 yıl içerisinde şehrin Büyükşehir statüsü kazanması ile birlikte merkezle beraber 21 mahalle 71 mezraya ulaştıklarını ifade eden Başkan Çeleğen, şunları kaydetti: “Bu süreç içerisinde 3 tane içmelerimiz var. İçmelerimizin çevre düzenlemeleri çok atıl durumdaydı. Biz içmelerimizin 3 tane çeşmesini ve tuvaletini yaptırdık. Biz Büyükşehir ile birlikte Ekinözü'nü içmeler yolumuzla köy yollarımızla beraber sıcak asfalt yaptırdık. Merkezde park düzenlemeleri yaptırdık. Biz bu içmelerimizin sularının tahlillerinide yapmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın orta içmede cildine sürdügü birçabur var onunda tahlillerini yaptık. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan hemde BüyükŞehir Belediyesi'nden 3 yıl içinde Ekinözü'ne yatırımlar yapılması gerekiyor. Bir adet kültür merkezi gençlik merkezi, parklar gibi halka açık alanlar yapılmalıdır. Bizim Ekinözü'nü ve Elbistan ile birleştiren Belen yolumuz var. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanımızın arzu ettigi gibi ılıca Ekinözü arası kuzey ilçelerimize bizi yaklaştıran kısıt yolu gündeme geldi. Bunun yanı sıra PTT'miz yenilecek. Bizim içmeler festivali, içmeler suyunun ruhsatlandırıması ve konut kazandırmak istiyoruz. TOKİ olabilir inşallah kaloriferli konutta kazandırmak istiyoruz. Bir kütüphane bir müze Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan bir yer tahsisi yapıp Ekinözü'ne kadın yaşam merkezi veya kadın meslek edinme kurslarını hemde sosyal akviti kursları kazandırmaya çalışıyoruz.” 

 


''ŞEHİR DÜZENLEMESİ YAPILACAK'' 

 


Şu anda ilçede Büyüşehir tarafından kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını söyleyen Başkan Çeleğen, şehir düzenlemesinin de yapılacağının müjdesini verdi. Başkan Çeleğen, “Bize bir adet taziye evi üst tarafı sosyal yaşlılık için konut yapılacak. Mezarlıklarımızın ihalesi yapıldı. Şehir düzenlemesi yapılacak. Arzu ettiğimiz konulardan Ekinözü'nü 3 yıl içerisinde içmelerimizi sağlık turizmine nasıl dönüştürebiliriz. Kaplıcalara insanların ne şartlarda gittiğini öğrenip bu şartları sağlamaya çalışıyoruz. Mesela suların şişelenmesi ile ilgili Ekinözü'nde her konuda değişim dönüşüm yapacağız. Şu anda bizim 750-800 kişilik sentetik futbol sahamızın ihalesi yapıldı. Martta yer teslimi yaptık. Ekinözü'nde 2 meslek yüksek okulu hayalimiz var. Büyükşehirlede ilişkilermiz çok iyi bakanımızla beraber gereken desteği alacağızımı umuyorum” şeklinde konuştu. 

 


''EKİNÖZÜ COĞRAFİ OLARAK İYİ BİR KONUMDA'' 

 


Ekinözü İlçesi'nin coğrafi olarak iyi bir konumda olduğunu ifade eden Başkan Çeleğen, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Rektör Beye bir dosya sunduk. Rektör Bey orta içmede bulunan otelde incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm bakanımız o binayı gördüğünde buraya meslek yüksek okulu yapalım demişti. Durmak yok yola devam diyoruz. Çünkü Ekinözü gerçekten coğrafya olarak çok iyi konumda. Ama dediğim gibi girişimcilik kursu KOSGEB'in 30 kişilik ististama yönelik vukusunu tamamladık. Yakında sertifiklarını dağıtacağız. Vatandaşın talebi üzerine 30 kişilik daha KOSGEB kursu açacağız. Onun dışında tekrar dediğim gibi Ekinözü'nün tarımsal anlamda geçen sene kendi bütçemizden 130 bin TL lik çeşitli çitil dağıttık. Bu sene inşallah Büyükşehirle beraber hem şehirleşme adına hemde ekonomik anlamda ayrıca kültürel anlamda her konuda bir gelişim dönüşüm getirmeye çalışacağız.”

 


''HİZMET ALMAK İÇİN HER KONUDA PROJELER YAPIYORUZ''

 


Hizmet almak için her konuda projeler yaptıklarını belirten Başkan Çeleğen, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bakanımıza bir adet dosya sunacağız. İçmelerimizle ilgili fiziki görüntüsüyle ilgili hemde sularımızla ilgili. Biz içmelerimizi hem görsel olarak hem şehirleşme olarak otel park pansiyon olarak, mutlaka her konuda değişim dönüşüm için her konuda hizmet almak için projeleri yapıp Kültür ve Turizm bakanlığı'nın kapısında bekleyeceğiz.”