Şehir içinde kendisi de Sivas Belediyesi’ne ait olan ve Başkan Yardımcılarının ve birim müdürlerinin kullandığı alt model araçlarla programlara iştirak eden Bilgin, geçmişte bu kişilere tahsisli makam araçlarını kaldırdı ve nöbetçi araç sistemini getirdi.

Eskiden uygulama da her başkan yardımcısı ve birim müdürüne tahsis edilmiş araçlar ve şoförler vardı ve bu araçlar mesai sonrası ilgili kişilerde kalıyor bu araçlarla evlerine veya farklı alanlara gidebiliyorlardı.

Bilgin’in göreve başlamasının ardından ise araçlar araç parkında sabit beklemeye başladı, artık sabahları makam şoförleri yetkilileri gidip evinden almıyor, akşam evine bırakmıyor. Başkan Yardımcıları ve müdürler işe gider gibi Sivas Belediyesine kendileri ulaşıyor.

Ayrıca Sivas Belediyesinde sivil plakalı araç bırakılmayıp araçların tamamında resmi plakaya geçildi. Bu sayede ilgili çalışanlarında tüm meselelere daha ciddi yaklaşması sağlandı.

Bilgin’in yaptığı bu keskin değişimle Sivas Belediyesinin kasasında yüz binlerce liralık yakıtın kalacağına ve israfın önüne geçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Büyük Sivas Haber