Başbakan Binali Yıldırım, Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu'nda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada müfredat değişikliğine ilişkin,"Müfredat, hayatın ihtiyaçlarına cevap veren, hayatta karşılığı olan bilgilerle yeniden oluşturuldu. Bu müfredat, uluslararası eğitim standartları esas alınarak yapıldı. Müfredat değişimi öğrencilerin temel insani değerler, sevgi, saygı, adalet gibi önemli kavramların öğrenilmesi, beşeri ve sosyal ihtiyaçların anlatılması esasına göre yapılandırıldı." dedi.

"HANGİ ALANA İLGİNİZ VARSA O ALANA DEVAM EDECEKSİNİZ"

Şanlıurfa'da düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Sizi stresten kurtaracak rahat rahat istediğiniz okula gideceğiniz şekilde düzenlemeyi yapacağız, hangi alana ilginiz varsa o alanda devam edeceksiniz… Herkes istediği yere gidecek. Bunun için ortaokulda yönlendirileceksiniz" dedi. Başbakan Yıldırım açıklamasında şunları kaydetti: Sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları, düzenlemeleri yapacağız. 8'inci sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa, 'Ben spor okuluna gitmek istiyorum', buyur git. 'Ben ilim adamı olacağım, daha çok matematik, fizik, fen okuyacağım', sen de oraya git. 'Ben edebiyatçı olacağım, şiir yazacağım, masal yazacağım', sen de sosyal bilimlere git. 'Ben din alimi olacağım, fıkıh öğreneceğim, siyer öğreneceğim', sen de imam hatip lisesine git.

"İSTEDİĞİNİZ YERE GİDECEKSİNİZ"

Bir sistem değişikliğinin söz konusu olmadığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Amacımız öğrencilerin kabiliyetlerinin olduğu alanlarda liseye devam etmeleri. İstediğiniz yere gideceksiniz" dedi.

Başbakan Yıldırım, TEOG'un kaldırılmasına yönelik yaptığı açıklamada, "Amacımız, yavrularımızın ortaokuldan sonra gönül rızasıyla, gönül rahatlığıyla istedikleri, kabiliyetlerinin en uygun olduğu lise kısmına devam etmeleridir" ifadelerini kullandı.