Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Adalet Şurası düzenlendi.

Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Şurasında konuştu. Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Adalet her şeyden önce insanı merkeze alır. Adalet, devlet hayatımızın en temel unsuru olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Biliyoruz ki, geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşmektedir.

Ceza infaz sisteminde köklü bir dönüşüm başlattık. Bilişim teknolojilerini yargı alanında kullanıyoruz.

"İstinaf Mahkemelerinin sayısını artıracağız"

Adli yargıda halen 9 merkezde faaliyet gösteren istinaf mahkemelerinin sayısını artıracağız, 15'e çıkaracağız.

Yargıya olan güveni daha da artırmak ve yargılamaları hızlandırmak amacıyla bir dizi yeniliği ihtiva eden yeni bir reform paketini de yakın bir zaman içerisinde yüce Meclis'e getirmiş olacağız.
Hukuku ve yargıyı, adaleti sağlamanın imkanı olmaktan çıkarıp örgütsel bir yapının aracı haline dönüştürmek isteyenler, hukuk sistemine de çok büyük zarar verdiler. Dolayısıyla FETÖ ile mücadele, istiklal ve istikbal mücadelesi olmanın yanında aynı zamanda yargının güven ve itibar mücadelesine dönüşmüştür. Bu mücadeleyi, adalet terazisini doğru tutarak kazanacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu yıl sonuna kadar darbeye karışanların görüldüğü davalar sonuçlanacaktır. İkinci grupta örgüt üyeliği olan davalar vardır. Bu ayrı bir dikkat ve titizlik gerektiriyor.

Devam eden iki grup davamız var. Birincisi; darbe teşebbüsüyle doğrudan ilgili olanlar. Bunlar kesin hüküm yolunda süratle ilerlemektedir. Ümit ediyorum ki bu yıl sonuna kadar darbeye bizatihi karışanların görüldüğü bütün davalar sonuçlanmış olacaktır.