Partisinin düzenlediği iftar programına katılmak için Tunceli'ye gelen Başbakan Yardımcısı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Valilik önünde Vali Osman Kaymak ve kurum müdürleri ve partililerce karşılandı.

Vali Kaymak'la basına kapalı bir saat görüşen Kaynak, Tunceli'de devam eden operasyonlar ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Kaynak, Valilik çıkışında Belediye Meclisi kararıyla adı "15 Temmuz Bulvarı" olarak değiştirilen Tunceli-Elazığ karayolu tabelasını şehitlerin ruhuna Fatiha okuyarak açtı.

Programında kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Kaynak, ardından Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek bir süre partililerle görüştü.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Atatürk Stadı'nda verilen iftarda yaptığı konuşmada, Tunceli'ye ilk defa geldiğini ve hayran kaldığını belirtti.

Türkiye'de her türlü terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü vurgulayan Kaynak, şöyle devam etti:

"Terörün her türlüsünü lanetleyen bir siyasi iktidar ve siyasi partiyiz. Terörün asla ne dini olur, ne imanı olur, ne milliyeti olur, ne ırkı olur ne başka bir şeyi olur. Terör insanlık dışı bir vahşettir ve terörün en büyük mağduru da masum insanlardır. O yüzden terörle mücadelemizi büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Yakın zamanda göreceğiz ki inşallah artık terörle değil artık Allah vergisi o doğal güzellikleriyle anılacak. Şu anda bizim için Türkiye'nin her bir yerinde Aliboğazı'nda da, Kato Dağı'nda da, Hakkari dağlarında da Türkiye'nin her bir yerinde milletimizin bölünmez bütünlüğü için, devletimizin bekası için ve insanlarımızın huzuru için terörle, teröristle mücadele eden güvenlik güçlerimize şükran borçluyuz."

 "Bir terör örgütünün çaresi bir başka terör örgütü değildir"
Amerika'nın YPG'ye yaptığı silah yardımını değerlendiren Kaynak, "Etrafımızdaki terör örgütlerine maalesef müttefiklerimiz tarafından silahlar verilmektedir. Öyle bir oyun düşünün ki burada 30 yıla yakın bir süreden beri 40 binden fazla insanın canına mal olmuş bir PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısına, bizim bir müttefikimiz devlet bir başka terör örgütüyle savaşsın diye silah veriyor. Biz hep şunu söylüyoruz. Bir terör örgütünün çaresi bir başka terör örgütü değildir." dedi.

Kaynak, Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelesinde 3 bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, ülke içinde de DEAŞ'a karşı mücadelenin devam ettiğini vurguladı.

Devletlerin terör örgütleriyle her hangi bir bağlantısı olmaması gerektiğine dikkati çeken Kaynak, şunları kaydetti:

"Devletler ancak kendileri gibi meşru devletlerle iş tutabilirler. Devletler eli kanlı terör örgütleriyle iş tutamazlar. Onlarla bir masaya oturmazlar ve verdikleri silahların DEAŞ'a karşı yapılacak operasyondan sonra bizim milletimize, bizim insanımıza PKK vasıtasıyla dönmeyeceğinin garantisini bize verseler bile asla bunun nasıl sağlanacağını bize gösteremiyorlar. Bir terör örgütüyle mücadele bir başka terör örgütünü devreye sokarak olmaz, DEAŞ terör örgütüne karşı dünyadaki en etkin mücadeleyi Türkiye yapmıştır."

Kaynak, programın ardından Elazığ'a geçti.