Yenikapı'daki tarihi Kudüs Mitingi'nde konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'yi de yanına alıp Filistinli kardeşlerimize zulmeden İsrail'e tepki göstererek, "Tarih önünde hesap vereceksiniz" ifadelerinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'daki tarihi Kudüs Mitingi'nde yaptığı konuşmada, ABD'yi de yanına alıp ilistinli kardeşlerimize zulmeden İsrail'e tepki göstererek, "Tarih önünde hesap vereceksiniz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları;

İlk kıblemiz mukaddes Mescid-i Aksa'yı İstanbul'dan onbinlerle selamlıyoruz. Bugün buraya zulme vahşete cesaret veren alçaklara tepkimizi göstermek için geldik. İstanbul'dan tüm dünyayı haklının, mazlumun yanında Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Bu meydanın sesi insanlığın sesidir.

Biz buradan Haykırıyoruz. Çünkü acımız büyük, gözlerimiz yaşlı, kalplerimiz yangın yeri. İslam ümmetinin kalbine bir hançer daha saplandı. Haydutlar bir kez daha ortaya çıktı. Gençlere kurşun yağdırdılar.

Binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını keyifle izlemişlerdir, İsrail'in uluslararası hukuku ayaklar altına alarak ABD'nin seyretmesini asla ve asla bu bölge unutmayacaktır. Bu vicdansız eylemden dolayı hepsine yazıklar olsun. ABD Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir. İsrail'in uyguladığı bu şiddetin adı, soykırımdır. Abluka altındaki Gazze sınırında insanlığın kalbine nişan alınmış ve 60'tan fazla kardeşimiz şehit edilmiştir, 3 Binden fazla kardeşimiz yaralanmıştır.