Estetik ve Güzellik Uzmanı Seher Başaran, Kahramanmaraş'ta vatandaşların ilk başlarda ön yargı ile yaklaştıkları güzellik merkezlerine her geçen gün daha çok alıştıklarını ifade etti.

 

 

Bayanların yanı sıra erkeklerin de artık bakımlı olmak istediğini belirten Estetik ve Güzellik Uzmanı Seher Başaran, 14 Şubat sevgililer günü içinde özel indirimler yaptıklarını söyledi.

 

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 3 ay önce Şelale Park Karşında hizmette açılan Seher Başaran Estetik ve Güzellik Merkezi sahibi Seher Başaran, her günün kadınlar için önemli olduğunu belirterek bu nedenle bakımlı ve güzel görünmeyi her kadının gündemindeki ilk madde olarak değerlendirdi.

 

Kahramanmaraşlı kadınların sadece 14 Şubat’ta değil her gün kendilerine özel bakım yaptırmayı seven insanlar olduğunu belirten Başaran, güzel görünmenin kadınların vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.  

 

14 Şubat Sevgiler gününe az kala, soğuklar iyice hissedilir oldu. Bulunduğumuz ay itibariyle tam anlamıyla kış mevsimindeyiz ve kışlık kıyafetler dolaplarımızı doldurdu. Soğuk havalarda dışarıya ne sebeple çıkarsak çıkalım hazırız. Kabanlar, kazaklar, şapkalar, bereler, eldivenler, atkılar? Yani tam anlamıyla kara kışın içersindeyiz. Peki, cildimiz ya da vücudumuz mevsim şartlarına ne kadar hazır? Cildiniz kışa ve 14 Şubat sevgiler gününe hazır mı? 14 Şubat sevgiler günü gecesi göz kamaştırıcı ve mükemmel görünmek için ufak dokunuşlar yaptırmanın zamanı geldi.  Estetik ve Güzellik Uzmanı Başaran, güzel görünmek ve cildini soğuk havalardan korumak isteyenler için önemli ipuçları verdi.

 

Herkesin farklı bir cilt yapısı ve yaşına göre cilt yenileme süreci olduğunu belirten Başaran, bakım uygulamalarının cilt tipine uygun olması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: "Derimiz bizi dış ortamdan koruyan organımız. Vücutta ısı kaybını düzenlemek ise bu organımızın en önemli görevi. Soğuk havanın cilde zararları ciltte soğuk hava nedeniyle oluşan kurumanın ciltte erken yaşlanmaya yol açtığı bir gerçek ve çokça sıvı tüketiminde bulunmak sağlıklı bir cilt için birinci şarttır. Nem düzeyinin düşük olması, hava kirliliği, rüzgar gibi faktörlerin yanı sıra, kapalı ortamlarda uzun süre kalınması da cildi olumsuz yönde etkilemektedir. Bakımınız cilt tipine uygun olsun! Tüm bu olumsuzluklardan cildin ihtiyacı olan doğru seçilmiş cilt bakım uygulamalarıyla kurtulmak çok kolay. Öncelikli olarak kişinin kendi cildini ve vücudunu doğru tanıması gerekmektedir. Cilt yapısı parmak izi gibidir herkesin farklı bir cilt yapısı ve yaşına göre cilt yenileme süreçleri farklıdır. Doğru uygulama ve kişinin cildine uygun ürünler kullanması cilt için yapılacak en büyük iyiliktir. Evde kullanılabilecek ürünler daha çok kimyasal katkısı, kozmetik değeri olmayan ürünlerden seçilmelidir. A, C ve E vitamini desteğiyle cilt ihtiyacı olan yenilenmeyi yaşayabilir. Böylece güzellik ve bakımda birinci şart olan sağlıklı cilde sahip olabilirsiniz. Profesyonel kabin uygulamaları ve ürünler ise muhakkak cilt analizi sonrasında estetisyen veya doktor tarafından cildinize uygun olarak seçilmelidir.”

 

Estetik ve Güzellik Uzmanı Seher Başaran ile yaptığımız roportajda sizler için güzel görünmenin yollarını aradık. İşte Başaran ile yaptığımız söyleşi:  

 

Erkek müşterileriniz var mı?

 

Kahramanmaraş'ın İlçelerinden Yakın ilerden her yerden müşterilerimiz var. Evet, erkek müşterilerimizde oluyor. Özellikle göbeklerini zayıflatmak isteyenler, yanak boyun altı ve sırt bölgelerinde tüyler için lazer epilasyona geliyorlar.  Beylerden gelen talepler arasında yeni cilt bakımları başladı günümüzde metroseksüel erkekler ön planda. Bakımlı eşler sağlıklı evlilikler yaparlar. Artık beyler de yaşlanma korkusu içerisindeler fiziki görünümlerine dikkat ediyorlar. Onların kendilerine bakmaları benim hoşuma gidiyor. Birbirine saygısını hayata bakış açılarının göstergesi olmaktadır. Eşlerine ne işim var ne işin var gibi yaklaşımda olanlar şimdi kendileri istiyor.

 

Tabi ki bir erkeğe uygulanan botoks kadınınkinden çok farklı. Erkek kaş ve kas yapısının farklılığını göz önünde bulundurarak yapılan enjeksiyonlar, bakışların doğallığını koruyarak, tazeleyebiliyor. Yüzdeki hacim kayıplarını azaltan dolgu maddesi uygulamaları ise, çöküntü ve kırışıklıklarla mücadele etmek isteyenler için etkin bir çözüm sağlıyor. Böylelikle pek sevilen 'maço' ama bakımlı erkek imajı da korunmuş oluyor.

 

Güzellik merkezi deyince genelde akla bayanlar geliyor. Bu işin bayan erkeği meselesi günümüzde artık kalmadı. Biz yaklaşık  ben Uzun Yılardır bu işle uğraşıyoruz. şuan ki yerimizi 3 ay önce hizmette açtık  İlk başladığımız zamanlar hastalarımız çevresindeki kişilerden saklanarak kaçarak geliyorlardı. Şimdi ise arkadaşlarını kollarına takıp geliyorlar. Bize gelen erkekler Müşterilerimizin yüzde 40’lık kesimini erkekler oluşturuyor. Bazı müşterilerimiz eşleriyle birlikte bakım yaptırmaya geliyorlar. Erkekler en çok saç ektirmek için güzellik merkezimize geliyorlar. Erkek müşteriler özellikle boyun, yanak ve omuzlarındaki tüylerden kurtulmak için lazer yaptırıyorlar. Bu hizmeti  Kahramanmaraş'ta profesyonel olarak veren tek yer olduğumuzu söyleye bilirim. Burada yapılan tüm işlemler doktorlar ve güzellik uzmanları kontrolünde yapılıyor.” dedi.

 

Erkek müşterileriniz var mı?

 

Kentteki bazı kadınlar bile bakım yapan erkeklere hayretler içerisinde bakıyor. Bu durumda erkekleri biraz zorda bırakıyor. Buraya gelen erkekler dışarı çıkınca bir tanıdıkla karşılaşmak istemiyorlar. Tek çekindikleri nokta bu. Bunun dışında başta erkekler olmak üzere vatandaşlar, güzellik merkezlerine gittikçe daha fazla ilgili göstermeye başlıyor. Gelen insanlar genelde memnun ayrıldıkları için bir dahaki randevuya arkadaşlarını da getiriyorlar. Erkekler başkalarının da güzellik merkezlerine geldiğini görünce kendilerini daha bir rahat hissediyorlar.

 

Lazer epilasyon Tercih edilen bir sistem mi?

 

Dünyada yeni Türkiye de yeni birçok uygulamalarda kullanılıyor. Daha önce iğneli epilasyon vardı. Uzun süren bir tedavi idi. Lazer kısa sürede iyi sonuçlar alınması nedeniyle tutulan bir tedavi sistemi. Lazer epilasyon ile cilt lekelerinde de kurtulmada kullanılıyor. Özellikle güneş lekeleri insanları çok rahatsız ediyor. Tedavi olmak isteyenler doktor kontrolünde uyguluyoruz.

 

Cilt bakımlarında başka uyguladığınız bir yöntem var mı?

 

Evet, var beş günde yeni bir cilt dediğimiz ve Almanların 40 yıl önce kullandığı yöntem geliştirilerek Greeanpeat denilen yeşil saf bitki uygulaması yapılmakta. Cilt gevşeme de ve lekede uygulanan bir yöntem. cilt çok derin bir şekilde soyularak yeniliyor kendini. Tamamen o yüz atıyor yeni cilt çıkıyor. Çok derin izlerde kullanılıyor, sivilceden kalan derin izlerde, geniş gözeneklerinde, vücut çatlaklarında kullanılıyor.

 

İnsanlar karnını doyuramazken merkezlere verilen paralara ne gerek var” denilmiyor mu?  

 

Evet haklısınız. Sizin söylediğiniz gibi düşünenler de var. Ama dışarıdan görüldüğü gibi değil.  Çok paralar gerekmiyor, bilinç gerekiyor. İnsanların kendine dikkat etmesi, özen göstermesi ruh sağlığını düzenli kılar. Bu da insanın hayatında başarıyı getirir. Her açıdan başarı kazandırır. Onun için sağlıklı yaşamak, mutlu ve huzurlu olmak için ayrılan zaman insana çok şeyler kazandırır.

 

En çok hangi şikayetlerle merkezinize başvuruyorlar?

 

Günümüzde tüylenme sorunu var. Çok ciddi bir konu. 12–13 yaşlarında çocuklarda normalin dışında fazla tüylenme var. Birçok bayanda hormonal bozukluklar şikayeti söz konusu. Bu rahatsızlıklar eskiden yoğun değildi. Ama şimdi yoğun. Bunun nedeni, beslenme, çevre kirliliği etkeni, fastfood besinlerin tüketilmesi. Dünya değişime uğradığı için dünyada da aynı tüylenme, hormonal dengesizlik var.

 

İşinizin en çok sevdiğiniz tarafı nedir?

 

Görünüş güzelliği kişilerde aynı zamanda ruh güzelliğine ve kendine güvenin artmasına neden olmakta. Estetik veya sağlık kaygılarıyla verilen hizmet sonrası misafirlerimizdeki mutluluk benim için her şeye bedel. Bundan daha güzel ve tatmin edici bir durum olabilir mi? Diğer yandan bizlere ve merkezimize olan güven de elbette son derece mutlu ediyor. Yararlı olduğumuzu görmek huzur veriyor.

 

Lazer tedavi gibi uygulamalarda insanlar üzerinde yan etkisi yok mu?

 

Yan etkisi yok. Dünya da kullanılıyor gerekli araştırma incelemeler sonrası kullanılmaya başlanmıştır. Zaten hasta insana uygulayamazsınız. Bir kanser, ben in üzerine uygulayamazsınız bunlar çok önemli. Doktorumuz var hastalarımız anket ve kontrollerden geçirildikten sonra problem yoksa lazer tedavisi yapılıyor. Bütün işlemler doktor kontrolünde. Günümüzde doğru kullandığınız birçok şey yararlı olacaktır. Doğru kullanılmayan her yöntemde risk vardır.

 

Yeni yasalarla güzellik merkezleri ve salon olarak ikiye ayrıldı. Bunun faydası var mı?

 

Tabi ki faydası oldu gelecekte daha kontrol altına alınarak kaliteli, sağlıklı hizmetler sunulacak. Merkez denince doktor sorumluluğunda, sağlık bakanlığına bağlı birimlerle tarafından sık sık denetlenebilen yerler salonlar ise daha küçük ve doktor bulundurma zorunluluğu olmayan yerler. Bu şekilde güzellik hizmeti veren yerlerin yasalarla belirlenmesi sektörde kaliteyi de getirmektedir. Ancak bizim beklentimiz vücut bakımları ile ilgili iş yaptıracak olan insanlarımızın hijyenik kurallara uyması, bu çok önemli. Tek kullanımlık malzemeler kullanılan, yerleri seçmeleri. Bu iş kolunda hijyenik çok önemli. Her türlü rahatsızlığın bulaşabileceği bir işletme. Bunun tedbirini bizler alıyoruz. Çalışanlarımız sağlık kontrolleri baştan sona periyodik aralıklarla kontrolden geçmektedirler. Tek kullanımlık malzemelerle tedavi gören kişiler arasında hijyenliği salıyoruz.

 

Peki bu sağlık kurallarına uymayan kuruluşlar var mı?

 

Tabi ki bize bilgileri geliyor. Yeterince denetimler olmadığından maalesef ama maalesef hijyenik olmayan yerlerde ağda yapıldığı. Tek kullanımlık malzemeler kullanılmadan yapıldığı için Hepatit B, mantar gibi birçok rahatsızlıkların bulaşmasına neden olabilinir. Onun için insanlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Uygulama yapan yerlerde malzemelere dikkat ederek gerekirse uyarmaları kendi sağlıkları için önemli. Ama insanlar ucuz olsun bir ağda yaptırıyorum diye düşünüyorlar. Olaya böyle bakmasınlar. Bayanlar bu konuda bilinçlenmeli. Ağda yaptırılan yer ve işlemlere dikkat edilmeli. Şuan çok fazla kontrolü yapılmayan yerler var.

 

Kahramanmaraş'ta bayanların ve bayların kendilerine bakımları konusunda değerlendirme yapabiliyor musunuz?

 

Evet, Kahramanmaraş kültürel yapısı bakımından oldukça iyi bir seviyede. Bayanları ve bayları da kedisine çok iyi dikkat ediyor bakıyor. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Giyinmesine, cilt bakımına güzelliğine dikkat eden bir kentte yaşıyoruz. Bu yaklaşım herkesi sağlıklı bir ortamda yaşamaya yöneltiyor. Ayrıca birbirine bakarak kendisinin de bakımlı olma zorunluluğunu hissettiriyor.

 

Hep güzel kalmak, yaşlanmamak mümkün mü?

 

İnsanlar hep kendini güzel kalacak zannediyorlar. Hiçbir şeye ihtiyacım yok diyor. Bir şeye bakarsanız güzel kalırsınız. Bakmazsanız güzel kalamazsınız. Stres ve ortamlar daha çabuk kendimizi kaybediyoruz. 35 yaşına kadar bakmayan kendine cildine birden bakıyor çok değişiyor. Biz diyoruz ki 20 yaşından sonra güneş koruyucu kullanmak gerekir. Çünkü yaşlanmanın %80 i güneştir. Yıllarca Mağarada yaşa insan hiç yaşlanmaz. Güneşi bol bir iklimde yaşıyoruz. Çocukların dahi korunması gerekiyor. Kışın dahi bulutlu havada insan cildinde, dudaklarda ve yüzün kurumasına yol açıyor. Tabiki yaşlanacağız mutlaka yaşlanacağız. Ama biz o yaşlanmayı biraz azaltmaya indirirsek özellikle bayanları daha mutlu edecek. Çünkü bayanlar erkeklerden daha çabuk yıpranmaktadır. Bayanların hormonal yapısı böyledir. Kendini mutlu edebilmesi için bakması gerekiyor sonra demesinler eşim beni aldatıyor. Kadınlarda suçlu ereklerde kendine iyi bakacak beni aldatıyor konusu olmasın. İlişkiler de daha iyi olur.

 

Buraya gelen kişilere hizmet almasa dahi ön bilgi veriyor musunuz?

 

Bizim en önemli özelliğimiz ve farkımız danışan her kişiye en ayrıntılı olarak ihtiyaç duyduğu bilgiyi vermektir. Bu açıdan bizlere her konuda korkusuzca, çekinmeden, güven içinde danışabilirler. Merkez olarak biz kişinin ihtiyacı olmayan bir uygulamayı asla yapmıyoruz. Israr ederse dahi uygulama risklerini tekrar tekrar anlatıp yapmamakta direniyoruz. Önce insan sağlığı. Sağlıksız bir uygulama yapılmasını kimse bizden beklemesin.

 

Ekonomik Durumlar Nasıl Oluyor ?

 

Bakım maliyetlerinin ekonomik olması üzerine her kesimden vatandaşın gelmeye başladığını anlattı. En çok ilgisini çeken durumun  Kahramanmaraş'ın en uzak ilçelerinden Elbistan'dan bile gelenler olduğunu dile getiren  Başaran "Bazen Anneler  babalar kızlarını buraya getirip bakım ya da tedavi ettirmek istiyor. Adamlar ne gerekiyorsa yapılsın diyorlar ve hiçbir masraftan kaçınmıyorlar. Bu durum benim çok dikkatimi çekti" şeklinde konuştu.

 

Kapıdan Giren Müşterilere Nasıl Ortam Oluyor

 

“Müşterilerimize güler yüzlü ekibimizle ve son derece temiz koşullarda hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle biz Güzelik Merkezine giren her müşteriye ayrı bir birey olarak bakarız   temizlik, hijyenik ortam ile dekorasyon sizi başka bir dünyaya götürüyor Güzellik Merkezimiz. Çalışan personelin giyim kuşamı ve bakımlı olmaları sizi biraz daha etkiliyor. Salonlardaki işlem odasındaki cihazlar ve kullanılan malzemelerin temizliği karşısında dokunmayayım bu güzellik bozulmasın dedirtircesine

 

Estetik ve Güzellik Uzmanı Seher Başaran Ayların değil buraya giren bir insanın yılların yorgunluğunu atacağını düşünüyorum. Evet, büyük bir titizlik ve özen içerisinde dizayn edilmiş ve hizmet vediklerini söyledi.

 

KANAL MARAŞ

HABER Kamera  :İsmail BOZDOĞAN