Barcelona, La Liga'nın altını üstüne getiriyor. 

Katalan ekibi dün 36. haftası oynanan La Liga'da Real Sociedad'ı 2-0'la geçti, Real Madrid'in de Valencia'yla 2-2 berabere kalmasıyla puan farkını 4'e çıkardı. 

Gol yemedi, 25 gol attı

Ligin sona ermesine 2 hafta kala neredeyse şampiyonluğu cebine koyan Barça, son haftalardaki müthiş performansıyla da La Liga'nın en güçlüsü olduğunu kanıtladı. 

Luis Enrique'nin takımı, oynadığı son 5 lig maçında tam 20 gol attı, hiç gol yemedi. (Valencia (2-0), Espanyol (2-0), Getafe (6-0), Córdoba (8-0) and Real Sociedad (2-0)).

Avrupa'da da esiyor

Şampiyonlar Ligi'nde de gümbür gümbür yoluna devam eden Barça, Nou Camp'ta ise oynadığı iki maçta 5 gol atıp yine gol yemedi. (PSG (2-0), Bayern Münih(3-0)). 

Ligde 107 gol...

La Liga'da toplamda 107 gole ulaşan Barça, sadece 19 gol yedi. Real Madrid de 107 gol atmasına rağmen kalesinde tam 34 gol yedi ve 4 puan geriye düştü. 

Real'in rekorunu da geçtiler

Barça, dün akşam aldığı Sociedad galibiyetiyle ikinci yarıda toplam 59 gole ulaştı ve Real Madrid'in 2009/2010 ve 2012/2013 (ikisinde de şampiyon olamadı) yıllarında ikinci yarıda attığı 58 gollük rekoru geçmiş oldu. 

Editörün yorumu:

Messi, Ronaldo'ya tur farkı attı!

"Hangisi daha iyi oyuncu?" sorusu sabaha kadar tartışılabilir. Herkes haklı savlar öne sürebilir. Ancak bir gerçek var. Son 2 yılın Ballon d'Or sahibi Ronaldo, Real'e geldiğinden bu yana sadece 1 şampiyonluk gördü. Messi ise Ronaldo Real'deyken 3 şampiyonluk elde etti, bu sene 4.'sü yolda. 

Ronaldo'daki Şampiyonlar Ligi kupasından Messi'de kaç tane olduğu ortada... Sonuç olarak bireysel anlamda herkes tartışabilir ama takım performansları olarak Messi'li Barcelona atı almış Üsküdar'ı çoktan geçmiş...