Yeni yılda yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için geri sayım başlarken, araştırma şirketleri de ülke gündemini tutmaya devam ediyor. Yapılan bir araştırmada, barajın kalkması durumunda AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 19, MHP yüzde 12 ve HDP yüzde 9.5 oy alacağı öngörülüyor.

 

 

ORC Araştırma Şirketinin 33 ilde 3860 kişi ile yüz yüze yaptığı anketlerde yüzde 10'luk seçim barajının kalmasının ardından oluşacak seçim sonuçları ile barajın kalkmaması durumundaki seçim sonuçları görüldü. ORC'nin yayınladığı ankete göre yüzde 10'luk seçim barajının kalkması durumunda Ak Parti yüzde 48,2 oy oranına sahipken, CHP yüzde 19,6, MHP yüzde 12,0, HDP yüzde 9,5 oy oranına ulaşıyor.

 

BU PAZAR SEÇİM OLSA

 

ORC'nin anketinde seçim barajının kalkmaması durumunda yayınladığı ankette Ak Parti yüzde 49,4, CHP yüzde 23,0, MHP yüzde 13,1, HDP yüzde 7,9 oy seviyesine ulaştı.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı son açıklamada, partisinin oy oranına ilişkin "Siyasi istikrarın farkındaydık. Şimdi yeni bir genel seçim süreci başlayacak ve özgüven içindeyiz. Bütün bu değişimler içinde halkımız bizi destekliyor ve yüzde 45-52 arasında destek görülüyor. Baskılar uygularsanız geleceğiniz aydınlık olamaz. Demokrasi siyasi istikrarın, siyasi istikrar da ekonomik başarının anahtarıdır. Ekonomik başarı uluslararası alanda tanınma, görünürlük, kabul edilme anlamına gelir." ifadelerini kullanmıştı.