CHP'li Mustafa Balbay Balbay, 7 yıl sonra Kahramanmaraş'a geldi. Havaalanın da Partililerin yoğun ilgisi ile karşılanan Balbay Parti il binasına alkışlarla girdi.

 

Piaza AVM'deki Ada Kitap Evi'nde kitaplarını imzalamak için Kahramanmaraş'a gelen CHP İzmir Milletvekili Balbay, 7 yıl sonra geldiği Kahramanmaraş'ta CHP İl binasında bir basın toplantısı düzenledi. 

 

Balbay burada yaptığı açıklamada; "2007 yılında önce Sütçü İmam Üniversitesine bir konferans vermek için gelmiştim. 7 yıl sonra Kahramanmaraş'ta olduğum için çok mutluyum. Üç dört gün önce andığımız Maraş Olayları'nın tüm şehre yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, "Maraş'ın tarihine kara biri leke olarak geçen olayları, Maraşlılar başlatmamıştır, bu olay maraş'a maledilemez" dedi.

 

Kanal Maraş Genel Yayın Danışmanı Mustafa Karaaslan; "gazetecilerin meslek hayatları boyunca notlar ve günlükler tuttuğunu hatırlatarak, "5 Mart 2009 günü ikinci kez gözaltına alındınız ve 6 Mart 2009 günü de 'hükümeti düşürmeye teşebbüs' suçlaması ile tutuklandınız. Tutuklanmanıza sebep olarak 'bilgisayarınızdan elde edilen ve darbe günlüğü' diye anılan notlar gösterildi. Siz bu konuda, 'Medyada tartışılan şekilde bir günlüğüm yoktur. Birbirinden farklı notlar birileri tarafından montaj yapılarak işlenmiş ve yorumlar eklenerek tahrif edilmiştir' dediniz. Bizim gibi yerel gazetecilere ve kamuoyuna mal olmuş usta gazetecilere başınızdan geçen bu acı dolu tecrübeden dolayı günlük ve not tutma konusunda bir öneriniz var mı?" sorusunu yöneltti.

 

Balbay, Kanal Maraş'ın bu sorusuna "Gazeteciler mesleği icabı notlar tutar, Düşünün bir yargıç bir mafya davasına bakarken evinde bakmış olduğu dava ile ilgili dosya bulunduğu zaman, o yargıc mafya üyesi mi olur?" dedi. 

 

MUSTAFA BALBAY'IN FOTOGRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN...