Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürü İsmail Balakan, muhtarlara bir çağrı yaparak, mahallelerinde sosyal güvenliği bulunmayan kişileri gelir testi yaptırmaya yönlendirmeye davet etti.

 

SGK İl Müdürü Balakan, “Her platformda halkımızı Genel Sağlık Sigortası (GSS) konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. 01.01.2012 ‘de zorunlu olan GSS’de özellikle gelir testine başvurmayan vatandaşlarımızın borçları birikmektedir. Sayın muhtarlar, mahallerinizde sosyal güvenliği bulunmayan kişileri GSS için gelir testine yönlendirin. Şu anda GSS için 6552 ile getirilen ödeme kolaylığı ve taksitlendirme devam etmektedir. Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasınlar, hem sağlık yardımlarından faydalansınlar hem de borçlarından kurtulsunlar. Hiç gelir testi yaptırmayanların 31 Mart’a kadar gelir testine 30 Nisana kadar da borçlarını yapılandırmak için SGK’ya başvurmaları gerekmektedir.” dedi.

 

Valilik tarafından NFK Kültür Sitesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında katılımcıların soru ve görüşlerinin de alındığı toplantı çıkışında Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, GSS bilgilendirme standında katılımcılara bilgilendirme afişleri ve bilgi notları dağıtıldı.