Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Şehit Adem Aktaş’ın annesine yeni bir ev yapılması konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşerek gerekli çalışmaları başlattı.

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlar esnasında teröristler ile çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) 30 Ocak 2016 da şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş’ın cenaze törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, şehidimizin ailesini bu acılı günlerinde yalnız bırakmayarak taziyeleri süresince her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.

 

Bakan Ünal, cenaze töreni esnasında şehidimizin annesi Hatice Aktaş ve kardeşi Bayram Aktaş ile yakından ilgilenerek; "Bu cennet vatanın birliği, dirliği ve geleceği için canını feda eden şehitlerimizin emanetleri için ne yapılsa az olduğunu belirterek. “Bu kardeşiniz, bundan sonra bir evladınız olarak emrinizdedir. Her zaman ne sıkıntınız olursa yanınızdayım" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Ünal Elbistan’da yaşayan şehidimizin ailesine yeni bir ev yapılması için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşerek gerekli işlemleri başlattı. Elbistan Kaymakamlığınca da gerekli yazışmaların başlatıldığı bildirildi.

 

Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’ın bu girişimlerinin en kısa sürede sonuç vermesi ve şehidimizin ailesine yeni ev yapımı ile birlikte gerekli ev eşyalarının da eksiksiz olarak alınmasının planlanması bilgisi dolayısıyla sayın bakanımıza duyarlılığından ve bu önemli konuda derhal müdahale ederek bizzat ilgilenmesinden dolayı tüm  Kahramanmaraşlılar olarak teşekkür ederiz.