DEAŞ'lıların vatandaşlıktan çıkarılması hakkında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, ''Sadece Hollanda'nın  ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş'' dedi.

DEAŞ ÜYESİ HOLLANDALI KADINLAR SINIR DIŞI EDİLECEK

Hollanda'da yaşayan Kaoutar S. ve Fatima H,  2013'te internet üzerinden tanıştıkları iki DEAŞ üyesiyle evlenmek için Türkiye'ye geldi. Adana'nın Reyhanlı ilçesinden yasa dışı yollardan Suriye'ye geçen  kadınlar, tanıştıkları DEAŞ mensuplarıyla evlendi. Bu evlilikten Kaoutar S'nın  iki, Fatima H'nin bir çocuğu oldu. Hollanda vatandaşı kadınların eşlerinden biri havan saldırısında,  diğeri ise trafik kazasında öldü.

Çocuklarıyla Suriye'den Hollanda'ya gitmek isteyen kadınlar,  akrabalarının yardımıyla yasa dışı yollardan Türkiye'ye girerek Hollanda’nın  Ankara Büyükelçiliğine başvurdu. Hollanda Büyükelçiliğinin Türk makamları ile temas kurmasının ardından  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, iki kadını gözaltına  aldı. Emniyetteki işlemleri sonrası kadınların sınır dışı işlemleri için Göç  İdaresi Genel Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

HOLLANDA DÖNMELERİNİ İSTEMİYOR

Hollanda basınında yer alan haberlere göre, Hollanda hükümeti, Fatima  H'nin ülkeye dönüşünü engellemek amacıyla vatandaşlıktan çıkarma süreci başlattı. Hollanda hükümeti, DEAŞ üyesi vatandaşlarının ülkeye dönüşüne sıcak  bakmıyor.

Kaynak: AA