Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) düzenlenen fuarın açılışının öncesinde konuşan Bakan Fikri Işık, 2013'te 3 milyar 700 milyon dolar olan altın ve mücevherat ihracatının geçen yıl 4 milyar 500 milyon dolara yükseldiğini ve kuyumculuktan ÖTV kaldırılmasaydı Türkiye'nin yılda 3 milyar 500 milyon dolar ihracat fazlası elde edilemeyeceğini belirtti.

 

DÜNYADA İLK KEZ YENİLEBİLİR ALTINDAN YAPILAN DONDURMA

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Bakan Işık, konuşmasının ardından yurt içi ve yurt dışından 120 toptan firma ve 200 markanın katıldığı fuarın açılışını yaptı ve dünyada ilk kez altın karıştırılarak Kervan- Alpedo tarafından yapılan ve Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu tarafından sunulan Maraş dondurmasını kesip yedi.

 

Çeşitli markalar tarafından tamamı altından yapılan elbiselerin de sergilendiği ve 2 gün daha açık kalacak olan fuarı 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kuyumcular Odası tarafından desteklenen fuarı Start Fuarcılık organize ediyor.