Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ,Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye hızlı tren müjdesi verdi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yola çıkarken yasaklarla, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edeceklerini söylediklerini kaydetti. Her alanda yasaklarla mücadele ettiklerini kaydeden Bakan Elvan, "Türkiye’de gerçek anlamda sosyal devlet anlayışı AK Parti iktidarı yerleştirdi. Hiçbir mazlum kardeşimizi kimsesiz, yalnız bırakmadık. Biz 12 yıllık dönemde bu alanda çok önemli gelişmeler sağladık. O hortumları kestik. Hortumların kesilmesi ile birlikte yatırımlar şahlandı. Ekonomi şahlandı. Ülke istikrara kavuştu. Bundan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde şahlanmaya büyümeye, güçlenmeye devam edecektir" dedi.

 

Antalya'nın son 12 yılda ulaştırma alanında 3 katrilyon 100 milyonluk yatırım aldığını kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Karayollarına yönelik 2.14 milyarlık yatırım aldı. Antalya’ya müjdelerim olacak. Ulaştırma alanında Antalya gelişmeye, büyümeye devam edecektir. Yatırımlarla Antalya, Türkiye’nin büyüme hızının iki katı üzerinde büyüme gerçekleştirmiştir ve devam edecektir. Antalya için en önemli proje, turizm hızlı tren güzergahı, Antalya’dan çıkararak Konya, Aksaray, Nevşehir’e, oradan Kayseri’ye uzanan hattımız. Bu ay uygulama projesi ihalesine çıkıyoruz. Saatte 200 kilometre hız yapacak. 2015 yılı sonunda kazmayı vuracağız.Demir yolu ile Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlanacak. Projelerimizden birisi budur" diye konuştu.

 

Antalya’yı Eskişehir- İstanbul- Bursa ve diğer illere bağlayacak hızlı tren hattının çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Bakan Elvan, "2023 yılı perspektifinde bu projenin yapımına başlayacağız. Öncelikli olan projelerimizden birisi bu olacak. Bunu da gerçekleştireceğiz, ne için Türkiye için, ne için Antalya için" ifadelerini kullandı.

 

Antalya için üçüncü önemli proje hakkında bilgi veren Bakan Elvan, "Üçüncü önemli projemiz, Antalya Havalimanı'nda şehir merkezine uzanan tramvay hattı. 18 kilometrelik hattın alt yapısını bakanlık olarak biz yapacağız. Setleri ve istasyonları Büyükşehir Belediye yapacak. İşbirliği halinde bakanlık bu projeyi gerçekleştirecek. 2016 yılına bu projeyi yetiştireceğiz" açıklamasını yaptı.

Karayolları noktasında önemli projelerinin olduğunu dile getiren Bakan Elvan şunları kaydetti:

 

"Antalya’yı Alanya’ya otobanla bağlayacağız. 2015 yılında projeye çıkacağız. Antalya’dan yola çıkan kişi ışıklara takılmayacak. Yap işlet devret modeliyle bu yıl içinde ihaleye çıkacağız. Antalya’ya İzmir’e bağlayan otoyol projesi. 2023 yılı perspektifinde gerçekleştireceğiz. İhaleye 2015 yılında değil ama ileriki yıllarda çıkacağız. 2023 yılından önce yapacağız. Antalya, Alanya’yı Gazipaşa’yı Mersin’e bağlayan hat, bu hat üzerinde 23 tünel var. Önemli bir kısmını tamamladık. 50 kilometre mesafe kaldı. 2016 yılında 50 kilometrelik kesimi tünellerle birbirlerine bağlayacağız. Antalya’yı Mersin’le buluşturacağız. Kumluca’dan, Finike’ye Kaş Kalkan’a bölünmüş yol projemiz var. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere. Bölünmüş yol haline getireceğiz. Projesi tamamlanan bölümlerin ihalesine çıkacağız. Elmalı- Kaş yolunu yapacağız. Talimatını verdik. O yolu baştan aşağı yeniden yapacağız."