Dışişleri Bakanı, "Biz dostane tavsiyemizi de yaptık, uyarılarımızı da yaptık." ifadelerini kullanırken sınırlarla ilgili durum sorusuna ise, "Şu an herhangi bir kapama yok sadece kontrolleri sıkılaştırma var. Attığımız adımlar olacak. Şu an konuları değerlendiriyoruz. IKBY ben kendi yoluma gideceğim dedi, biz de onlara bunun bir bedeli olacaktır dedik ve olacak. Bizim sorunumuz Kürt kardeşlerimiz değil. Suriye'de de değildi." dedi.

TÜRKMENLERE MÜDAHALE OLURSA...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(IKBY referandumuna ilişkin) Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa (Türkiye tarafından) askeri operasyon hemen olur"

PEŞMERGEYE ASKERİ EĞİTİM 
Mevlüt Çavuşoğlu, Peşmerge güçlerine askeri eğitim desteğinin de kesileceğini belirtti.

RUSLARIN İDLİB'İ VURMASI
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Son günlerde Rusların (Suriye'nin) İdlib bölgesinde bombalama yaptığını görüyoruz. Burada tabi terör grupları da var. Terör gruplarına karşı tabi ki müsamaha gösterilmemesi gerekiyor. Ama görüyoruz ki çok sayıda sivil insan ve ılımlı muhalif de öldürüldü. Burada dikkatli olmamız gerekiyor. Burada sivillere yönelik bir saldırı olursa ateşkesin ihlalidir ve Astana anlaşmasının da bozulması anlamına gelir."