Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara  Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ)  Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Hakkari'de Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki  kaza sonrası çıkan patlamada yaralanan askerler ile terörle mücadele harekatında  yaralanan asker ve polisleri ziyaret etti.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve hastane yetkilileri tarafından  karşılanan Bakan Akar, odalarına tek tek giderek yaralılarla sohbet etti ve  ailelerle görüştü.

Akar, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralıların  durumlarının her geçen gün iyiye gittiğini bildirdi.

Yaralıların bir an önce iyileşmesi için yoğun gayret gösteren sağlık  görevlilerine teşekkür eden Bakan Akar,  "Kazanın ardından yaralıların bir kısmı  buraya sevk edildi, diğerlerinin de şu anda Yüksekova'da, Van'da ve Hakkari'de  tedavileri sürmektedir. Onların da büyük bölümünün birkaç gün içinde taburcu  edileceğini öğrendik." diye konuştu.

Akar, kazayla ilgili hemen adli, idari, teknik incelemelerin  başlatıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"İlk bulguları sizlerle paylaşmak istiyorum. Buna göre, hem mühimmatın  hem de topun göreve elverişli olduğu raporlarını inceleme heyeti teyit etmiş  bulunuyor. Burada topun ateşlenmesini müteakip, merminin namluyu terk ettiğini,  namludan çıktığını daha sonra namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan  dolayı geriye doğru bir alev çıktığını, bu alevin de bu patlamaları tetiklediğini  ilk bulgu olarak söyleyebilirim. Önümüzdeki günlerde diğer teknik çalışmalar  devam ederek daha ayrıntılı bazı bulgulara ulaşmamız mümkün olacaktır. Şu anda  adli, idari, teknik çalışmalar devam ediyor."

Üs bölgesindeki patlamaya neden olabilecek herhangi bir dış etkinin  olup olmadığı sorulan Akar, "Mermilerin, topun incelemesi yapıldı. 28 Ekim'de de  bir heyet bunların göreve elverişli olduğunu tespit etmiş. Dolayısıyla bu kazada  kesinlikle hiçbir dış etki söz konusu değildir." yanıtını verdi.

Terörle mücadeleye yönelik soru üzerine Akar, "Hem Doğu, Güneydoğu'da  hem Irak'ın kuzeyinde hem de diğer bölgelerde terörle mücadeleyle ilgili  faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde artan bir azim ve kararlılıkla devam  etmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadelemizin  devam edeceğini herkesin bilmesi lazım." ifadelerini kullandı.