MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'ın kuzeyinde Kürt devleti kurmaya yönelik gayrimeşru referandum üzerine bölgeye sarsacak önemli bir açıklama yaptı.

"EN AZ 5 BİN ÜLKÜCÜ HAZIR"
MHP Lideri, "En az 5 bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir." dedi.

"SÖZÜMÜZ SENETTİR"
Bahçeli, Türkmenlerin sahipsiz ve yalnız olmadığını vurgulayarak "Acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerini" söyledi, "Kararımız kesin, duruşumuz net, sözümüz senettir." diyerek net bir mesaj verdi.

"KERKÜK TÜRK KALACAK"
Misak-ı Milli'nin derin uykudan kalkacağını işaret eden MHP lideri, "Türklüğün yaşaması, bekasının güvenceye alınması, Türkmen yurtlarının üzerindeki kabus bulutunun dağıtılması hususunda her mihneti, her meşakkati, her çileyi göze aldığımız bilinmeli, herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Kerkük; haydut inlerinden çıkan, terör kovuğundan fırlayan, zalim ve hain yuvalarında beslenip silahlanan insan müsveddelerine bırakılmayacaktır. Kerkük Türk kalacak, Türkmeneli huzura kavuşacaktır. Başka çıkar yol kalmamıştır. Tarihin uyanışıyla, coğrafyanın uyarısıyla, uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımız doğrultusunda gerçek hayat alanımız olan Misak-ı Milli derin uykusundan kalkacak, zincirlerden kurtulacak, kadim emanet Türk milletine inşallah geçecektir." ifadelerini kullandı.