Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın sarı-kırmızılı taraftarları Saracoğlu Stadı'na götürme hevesi İl Güvenlik Kurulu toplantısında sona ererken, işin gerçeği de ortaya çıkmaya başladı. Başkan Aziz Yıldırım'ın, Yarsuvat'ın önerisine sıcak baktığı ama Yarsuvat'a, "gelecek sezon" cevabı vermesinin ardında sezon başında yapılan planlamanın yattığı bildirildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Aziz Yıldırım'ın onay vermesine rağmen dönemin Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın kabul etmemesi üzerine bu planlamanın yapıldığı ortaya çıktı. Yıldırım'ın da Yarsuvat'a bu yüzden olumsuz cevap verdiği ve bu konuda da Aysal'ı suçladığı öğrenildi.

 

YILDIRIM, YARSUVAT'I ARADI!

 

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ı hasta yatağında pek çok isim ziyaret ederken, özellikle telefonlar adeta barış habercisi gibiydi. Yarsuvat'ı arayanların başında kendisini başkan olması konusunda ısrarcı olan İnan Kıraç geldi. Son dönemde Aysal'a verdiği destek yüzünden Yarsuvat ile arası açılan Kıraç, Yarsuvat'a "geçmiş olsun" dedi. Yarsuvat'ı arayan ikinci isim de Ünal Aysal oldu. Birkaç hafta önce "adam" polemiği yüzünden Yarsuvat ile arası açılan Aysal da başkana geçmiş olsun mesajı gönderdi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra asıl bomba ise Aziz Yıldırım'ın Yarsuvat'ı telefonla araması oldu. Yıldırım'ın, Yarsuvat'ı aradığı konuşmada, "Başkan umarım bir an önce iyileşirsiniz de sizi Kadıköy'de konuk ederiz. Tanışmış da oluruz" şeklinde mesajı verdi. Yarsuvat'ın da Yıldırım'a teşekkür ettiği, görüşmeyi umduğunu ve Kadıköy'de olmak istediğini söylediği bildirildi.

 

FENERBAHÇE YÖNETİMİNDEN "SÜRPRİZ PANKART" HAZIRLIĞI

 

Son haftalarda yaşanan "alkış" polemiği süre dursun, Fenerbahçe yönetiminde hastaneye kaldırılan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat için hafta sonunda oynanacak derbiye "geçmiş olsun" mesajı ile çıkma konusu gündeme geldi. Bazı yöneticilerin gündeme getirdiği bu fikrin olgunlaşma aşamasında olduğu, TFF'ye yapılacak başvuru öncesinde konunun bir kez daha görüşüleceği bildirildi. TFF'den de izin çıkması durumunda Fenerbahçe'nin, Galatasaray derbisine "Geçmiş olsun Duygun Hoca" pankartı ile çıkması gündeme geldi. Bu arada yönetim içindeki bazı isimlerse, "Onlar Aziz Başkan cezaevine girdiği zaman bizim yanımızda olmadılar" diyerek bu fikre karşı çıkıyorlar.