İstanbul Bakırköy Adalet Sarayı Protokol girişine emniyet  amiri rütbeli polis üniformasıyla gelen kişiden şüphelenen Bakırköy İlçe Emniyet  Müdürlüğü polis ekipleri üzerinden kendi adına düzenlenmiş polis memur kimliği  çıkan ve emniyet amiri üniforması giyen E.Ş. (37) ve yanındaki S.T'yi (45)  gözaltına aldı.

İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen iki şüpheliden E.Ş'nin  yaklaşık 3 aydır İstanbul genelinde polis üniformasıyla dolaştığı, aracında çakar  siren tertibatı olduğu, kamuya açık yerlerde resmi üniformayla gittiği ve  adliyede iş takipçiliği yaptığı anlaşıldı.

Daha sonra şüpheli üzerinde detaylı arama yapan polis ekipleri, E.Ş.  adına düzenlenmiş polis amblemli 2 adet kartvizit, Polis Emeklileri Yardımlaşma  Derneği üye kimlik kartı, Emniyet ve Huzur Polis Haber Gazetesi tanıtım kartı,  bir adet kuru sıkı tabanca ve tabancaya ait 6 adet kuru sıkı fişek, polis rozeti  bulunan deri siyah renkli cüzdanla bir adet balistik yelek ve İ. Y. E. adına  yazılı 110 bin liralık 2 ayrı senetle, 12 bin liralık 2 ayrı çek buldu.

Diğer şüpheli S.T'nin ise işsiz olduğu ve define işleriyle uğraştığı  anlaşılırken, şüpheli üzerinden Polis Olay Yeri Gazetesi tanıtım kartı çıktığı  bildirildi.

Şüpheli E.Ş.'nin ifadesinde adliyede iş takipçiliği yaptığını, üniformayı Şirinevler meydanda bulunan polis malzemeleri satan yerden aldığını, eskiden Bayrampaşa'da manavlık yaptığını söylediği öğrenildi.