Aydın’ın Söke ilçesi Milas karayolu üzerinde bulunan çırçır fabrikasında yağ kazanı patladı. Patlamada 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Söke-Milas karayolunda bulunan çırçır fabrikasında dev yağ kazanı patladı. Buhar sıkışmasından kaynaklanabileceği sanılan patlama sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke itfaiye ekipleri ve AKUT ekiplerinin de geldiği olay yerinde panik dolu anlar yaşandı.

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Meydana gelen patlamada yaralanan Hüseyin Coşkunel ve Rıfat Solmaz Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde, Çağlar Çay ise kaldırıldığı Özel Egemed Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olay yerinde enkazın altında bir kişinin daha olduğu bilgisi üzerine ekiplerce arama çalışmaları başlatıldı. Uzun süren arama çalışmalarında insan vücuduna ait çeşitli parçalar bulununca şahsın feci şekilde can verdiği, fabrika çalışanlarından Erol Cidan’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Ekipler patlamanın olduğu fabrikanın kazanlar bölgesi ve fabrika dışında bulunan tarla içinde de ceset parçalarını aramaya başladı.

Patlama sonrası fabrikada büyük maddi hasar oluştuğu gözlendi. 

Olayla başlatılan soruşturma devam ediyor.