BUDA SESSİZ GALİBİYET

 

Bu sezon 2. Kez taraftarından Mahsun kalan Kahramanmaraşspor ilk sesiz galibiyetini Hüseyin Keleş’in attığı gollerle buldu.

 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta ligde kalma mücadelesi veren Kahramanmaraşspor evinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u Hüseyin Keleş’in attığı iki gol ile 2-1 yenerek büyük bir avantaj elde etti.

Ligin 32. Haftasına girerken düşme tehlikeyi yaşayan Kahramanmaraşspor, seyircisiz oynanan maçta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u stoper Hüseyin Keleş’in 34. ve 57. dakikalarda attığı golle 2-1 yenmeyi başardı.

 

12 Şubat Stadyumunda önemli oyuncularından yoksun Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden kırmızı-beyazlı ekip Kahramanmaraşspor, Bandırmaspor maçında yapılan kötü ve çirkin tezahüratlar sonrası taraftarından da yoksun kalmıştı. Ligde kalma yolunda önemli bir maça çıkan Kahramanmaraşspor, sessiz geçen maçta önce penaltıdan İbrahim’in golü ile 0-1 geriye düşerken, bu gole hızlı bir şekilde cevap verip önce beraberliği yakaladı. Daha sonra kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydeden Hüseyin Keleş’in iki kafa golü ile de galibiyete ulaştı.

 

ANLAMSIZ PENALTI İLE ÖNE GEÇTİLER

 

Maçın ilk bölümlerinde rüzgarında etkisi ile top kontrolünü sağlamakta güçlük çeken iki takımın mücadelesinde Hakem Mustafa Aydın’ın ilginç ve anlamsız bir penaltı kararı sonrası önce gülen taraf Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olurken, 29. dakikada ceza alanı içerisinde oluşan karanbol sonrası Hakem Mustafa Aydın beyaz noktayı göstererek penaltı kararı verdi. Taraftarsız ve sessiz geçen maçta verilen penaltı sonrası 12 Şubat stadyumu iyice sessizleşirken, penaltı atışı sonrası İbrahim ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Kahramanmaraşspor karşısında 0-1 öne geçti.

 

ASLAN’IN İLK GOLÜ KORNERDEN GELDİ

 

Bu golden sonra rakip kaleye daha etkili yüklenen Kahramanmaraşspor, yediği gole çabuk ve hızlı cevap verirken, Kahramanmaraşspor’a göre sağ kanattan Ramazan Durdu’nun kullandığı korner atışında, Diyarbakır defansı topu uzaklaştırmaya çalışırken, topu önünde bulan Hüseyin yarım vole ile takımını ve kendisinin ilk golünü attı. Bu gol sonrası durumu 1-1’e getiren Kahramanmaraşspor, daha kontrollü bir oyun ile Diyarbakır kalesine yüklenmeye çalıştı.

 

İLK YARI EŞİTLİKLE SONUÇLANDI

 

İlk yarının son dakikalarında Diyarbakır kalesine yüklenen Kahramanmaraşspor, Sinan Yitmez ve Koray ile net fırsatlardan yararlanamadı ve ilk yarı 1-1’lik sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda Diyarbakır’ın ilk dakikalardaki yoğun baskısıyla karşı karşıya kalan kırmızı-beyazlılar, önce rakibinin oyun anlayışını bozmaya çalışıp daha sonra kontrollü ataklarla gol bulmaya çalıştı.

 

HÜSEYİN KELEŞ GALİBİYETE ULAŞTIRDI

 

İkinci yarıya daha organize başlayan Kahramanmaraşspor galibiyet sayısını maçın 57. dakikasında yine duran toptan Hüseyin Keleş’in kafa golü ile bulurken, Hüseyin Keleş takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Diyarbakır karşısında galibiyet golünü bulan ve durumu 2-1’e taşıyan Kahramanmaraşspor, bu dakikalardan sona hem skoru korumaya yönelik oyun sergilerken, hem de kontrollü bir şekilde Diyarbakır kalesine yüklenmeye çalıştı. Galibiyet golünden sonra daha kontrollü ve organize oynayan Kahramanmaraşspor, önce Hayrettin ile daha sonra ise Hakan sayar ile 3. Gole çok yaklaşırken, bu pozisyonlarda da net fırsatlardan yararlanamadı. Maçın son dakikalarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor beraberlik sayısı için bastırırken, Diyarbakırlı oyuncuların bu girişimlerinde Hüseyin ve Koray’ın müthiş performansı ile maçtan 2-1 galip gelmesini bildi.

 

ATEŞ HATTINDAN ÜSTE ÇIKTIK

 

Bu galibiyet sonrası büyük bir sevin yaşayan Kahramanmaraşspor’lu futbolcular, aldıkları galibiyeti Kahramanmaraşspor yönetimi ve teknik heyeti ile paylaştılar. Alınan bu galibiyet sonrası ise puanını 34’e yükselten Kahramanmaraşspor,  puan sıralamasında 15. Sıraya yükselerek, düşme potasında bulanan son üç sıradaki Düzyurtspor, Tepecikspor ve Altay’ın üzerine çıkarak derin bir nefes aldı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

 

Dakika 1: Maça Kahramanmaraşspor’un başlama vuruşu ile başlandı.

Dakika 2: Kahramanmarasşspor maçın il köşe vuruşunu kendine göre sol kanattan kullandı. Ramazan Durdu’nun korner atışında Diyarbakır defansı topu zaklaştırdı.

Dakika 4: Maçın ikinci köşe vuruşunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kullanırken, kornerden gelen topu Kahramanmaraşspor defansı uzaklaştırdılar.

Dakika 9: Kahramanmaraşspor orta alandan kazandığı topla Diyarbakır kalesine organize topla giderken, Sinan Yitmez’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği topu Diyarbakır defansı son anda kornere atmayı başardı. Kullanılan korner atışını ise Ramazan Durdu etkisiz bir şekilde kullandı.

Dakika 12: Kahramanmaraşspor, Onur ile sol kanattan Diyarbakır kalesine yüklenirken, topla birlikte ceza alanına girdi ve sert vurdu, top önce kaleciden döndü, sonra Sinan Yitmez sırtı kaleye dönük bir şekilde dönerek vurdu, Sinan’ın vuruşu Diyarbakır defansından dönerken, dönen topa bu kez Ali Osman vurdu top yine defanstan dönerken oluşan karanbolde Diyarbakır defansı topu uzaklaştırmayı başardı.

Dakika 27: Kahramanmaraşspor sağ kanattan Rıdvan ile atak geliştirirken, Rıdvan’ın ortasına Sinan ve Recep topa dokunamadı ve net bir fırsattan yararlanamadı.

Dakika 29: Diyarbakırspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta, ceza alanına ortalanan topa elle müdahale edildiği gerekçesiyle Hakem Mustafa Aydın ilgin bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. Kullanılan penaltıyı Diyarbakırlı futbolcu İbrahim gole çevirdi ve Kahramanmaraşspor, bu golle 0-1 geriye düştü.

Dakika 34: Kahramanmaraşspor sağ kanattan Ramazan Durdu’nun kullandığı serbest vuruş sonrası Hüyesin Keleş’ın kafa vuruşu ile golü buldu ve durumu 1-1 yaptı.

Dakika 37: Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle Hakem Mustafa Aydın Sercan’a sarı kart gösterdi.

Dakika 38: Sercan’ın topa elle müdahalesi sonrası kullanılan serbest vuruşa Ramazan kullandı. Ramazan’ın kullandığı serbest vuruşta Koray topu kafa ile arkaya doğru indirirken kaleye yönelen topa kaleci Levent son anda müdahale etti ve sonrasında defan topu uzaklaştırdı.

Dakika 45: Maçın ilk yarısına 2 dakika ilave edildi ve soyunma odasına 1-1’lik sonuç ile gidildi. Soyuna odasına giden Diyarbakırlı oyunculardan Mansur hakeme yaptığı itirazlar sonrası sarı kart gördü.

 

 

MAÇIN İKİNCİ YARISI:

 

Dakika 46: İkinci yarının başlama vuruşunu konuk ekip Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor yaptı.

Dakika 48: Diyarbakır’da ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağında Erhan sol kanattan topla birlikte ceza alanına girdi, Erhan topu ceza alanda pas olarak kullanmaya çalışırken, Kahramanmaraşspor defansına çarparak kaleci Erman’da kaldı.

Dakika 49: Diyarbakır bu kez sağ kanattan Kahramanmaraş kalesine yüklenirken, Ercüment’in ortasında top Nezir’in önünde kaldı ve Nezir’in sert vuruşunda kaleci Erman topu son anda çelmeyi başardı.

Dakika 53: Bu kez Kahramanmaraşspor Hayrettin ile Diyarbakır kalesine yüklendi. Hayrettin’in ortasında Diyarbakır defansında Erhan topu kafayla kaleciye bıraktı.

Dakika 54: Kahramanmaraşspor’da sarı kart gören oyuncu Hakan Sayar oldu.

Dakika 57: Kahramanmaraşspor kendine göre sağ kanattan kullanılan kornerde Hüseyin Keleş kafayla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek, durumu 2-1 yaptı.

Dakika 62: Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da oyuncu değişikliği, çıkan oyuncu Ertan, oyuna giren oyuncu Özgür oldu.

Dakika 63: Kahramanmaraşspor Hayrettin ile sağ kanattan atak geliştirirken, Hayrettin’in ortasına Sinan ceza alanında kafayla müdahale edemezken, defansın uzaklaştırdığı topa Rıdvan gelişine sert vurdu top auta gitti.

Dakika 67: Diyarbakır’da Ercüment oyundan çıkarken, Caner Erdoğan oyuna girdi.

Dakik 71: Kahramanmaraşspor’da oyuncu değişikliği, oyundan çıkan oyucu Sinan olurken, yerine Serdar Gökkaya girdi.

Dakika 80: Kahramanmaraşspor’da Ramazan Durdu topu orta alanda kazanarak, takımını atağa çıkardı. Topla birlikte ceza alanına hareketlenen Ramazan Durdu, top sağ kanattaki Hakan’a bıraktı, Hakan çalılarla ceza alanına virdi ve sert vurdu top kaleci Levent’te kaldı.

Dakika 83: Kahramanmaraşspor’da oyuncu değişikliği Hayrettin oyundan çıkarken, Ahmet Topal oyuna girdi.

Dakika 83: Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’da oyuncu değişikliği, oyundan çıkan isim İbrahim olurken, Oyuna giren oyucu Önder Karaboğa oldu.

Dakika 87: Kahramanmaraşspor’da oyuncu değişikliği Ali Osman oyundan çıktı. Ali Osman’ın yerine Dündar oyuna girdi.

Dakika 90: Maça 4 dakika uzatma süre ilave edildi.

Dakika 90+1 Kahramanmaraşspor’da yaptığı itirazlar sonrası Hüseyin Keleş sarı kart gördü.

Dakika 90+4: Maçın hakemi Mustafa Aydın son düdüğü çalarken, Kahramanmaraşspor’un 2-1’lik galibiyetine ilan etmiş oldu.

 

 

MAÇIN KARNESİ

STADYUM: 12 Şubat

HAKEMLER: Mustafa Aydın xx, Tamer Tekbaş xx, Hilmi Göktürk İmamoğlu xx

KAHRAMANMARAŞSPOR: Erman xx, Koray xx, Hüseyin xx, Onur xx, Ramazan xx, Hakan xx, Ali Osman xx (Dündar dk. 88 ?), Recep xx, Hayrettin xxx (Ahmet dk. 82), Sinan xx (Serdar dk. 71 xx), Rıdvan xx

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Levent xx, Abdullah xx, Erhan xx, Sercan xx, Ercan xx, Mansur xx, Ercüment xx (Caner dk. 67 x), İbrahim xx (Önder dk. 83 x), Yusuf xx, Ertan xx (Özgür dk. 62 x), Nezir xx

GOLLER: Hüseyin (dk. 35 ve 57) (Kahramanmaraşspor), İbrahim (dk. 31 pen.) (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)

SARI KARTLAR: Hakan, Hüseyin (Kahramanmaraşspor), Mansur, Sercan (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)

 

Haber: İlker YİYEN