Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) dünkü toplantısında politika faizini yüzde 18'den yüzde 16'ya indirdi. Önceki gün 9.216 TL’ye kadar düşen dolar akşam saat 22.50 itibariyle 9.520 TL’yi gördü.

Paramedya’da yer alan bilgilere göre, Dolardaki bu yükselişle birlikte Türkiye Avrupa kıtasında çalışma ücreti açısından en ucuz iş gücüne sahip ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Diğer bir anlam ile dolar bazında en düşük asgari ücretin verildiği ülke oldu. Bu akşam itibariyle asgari ücretlilerin maaşları bir gecede 30 dolar daha değer kaybetti. Dünkü dolar kapışılma bir asgari ücret ile 325 dolar alan çalışanlar bu akşam bu ücretinin yaklaşık 30 dolarını kaybetti.

ÇİN’İN BİLE ALTINA İNDİK

Öte yandan Türkiye’de asgari ücret, yıllarca en düşük ücret politikası nedeniyle eleştirilen Çin’in bile altına geldi. Çin’de asgari ücret 2021 yılında ortalama 403 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Türkiye’den sonra en düşük asgari ücret komşumuz Bulgaristan’da veriliyor. Bulgaristan aynı zamanda AB ülkeleri arasında da 332 dolarla en düşük çalışma ücretini ödüyor.