Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularına yanıtlayan Kıran, “Biz tek bir Galatasaray olması için, bir birliktelik kurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Artık Galatasaray kimsenin çiftliği olmayacak. Fatih diye bir arkadaşımız var, gazetede yazarlık yapıyor. Galatasaray Liseliler, onu pek Galatasaraylı saymıyorlar ama Fatih Altaylı diye bir kardeşimiz var. Bizi hiçe sayarak, tabii ki Galatasaray’la ilgili çok bilgisi olmadığı için benim hakkımda ‘Çıkar sonra da birisinin altına girer’ şeklinde son derece rahatsız edici bir tabir kullanarak karalama yapmaya çalışmıştır. Benim hiçbir zaman böyle bir durumum olmadı. Arkasından Adnan Öztürk’ü de sıkıntıyı soktu. Kendince bir yönetim kurdu. Çabası belli İnan Kıraç’a biat kültürünün devamı bir oluşum meydana getirme gayreti. Biz de bu Kıraç’a biat kültürünün karşısında birleşeceğiz. Biz bu gidişata son vereceğiz. Bir birleşme olacak. Bu birleşme Adnan’la (Öztürk) olur, bir başka kardeşimizle de olur. Bu birleşme, hem idarecilik deneyimi olarak, hem da yaş olarak benim başkanlığım altında olmasında yarar görüyorum. Hep birlikte çıkarız. Güçlü bir mücadele verip, Galatasaray’ı ileriye taşırız. Bu emaneti belli bir yere getirdikten sonra bırakma eğilimimiz var. Eski başkanım Alp Yalman da her türlü desteği veriyor. Güçlü bir biçimde geliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ARDA TURAN DÖNECEK Mİ?

 

Başkan adayı Kıran, Arda Turan’ın ‘’Turgay Kıran başkan olursa, dönerim” şeklinde bir düşünceye sahip olduğu konusunda “Arda Turan’ın Turgay Kıran başkan olursa ben de Galatasaray’a dönerim. Bu sene son gibi duyumlar aldım. Doğrudur. Arda buraya geldiğinde, tek adresi Galatasaray’dır. Bu çok normal; Arda zaten bizim çocuğumuz. Ama şu anda böyle bir çalışmamız yok. Zamanı geldiği zaman bunlara karar verilir. Arda, Adnan Polat başkanlığı döneminde sıkıntı yaşadı; gitmek istedi. Ben de gitmesi gerektiğini düşünmüştüm. Yarın öbür gün çok daha büyük kulüplerde oynayabilir. Bunlardan bir tanesi her zaman için Galatasaray’dır” dedi. 

'G.SARAY GENEL KURUL ÜYELİĞİ BU KADAR KOLAY OLMAMALI' 

 


Nihat Doğan’ın üyelikten ihraç süreci ve genel kurul üyeliği profili hakkında da önemli açıklamalar yapan Kıran, “Nihat Doğan örneğinde gördüğümüz gibi, Adnan Polat döneminden başlayarak genel kurul üyeliğine kabul eden, ancak doğru kabul edemeyeceğimiz pek çok üyelikler yapıldı. Zaman zaman başkanlarımız oy kaygısıyla belli kısıtlamaları aşarak doğru olmayan üyelikler aldılar. Galatasaray’a yakışacak üyeler almamız gerekir. Zaten bu konudaki sorun genel kurullarda ortaya çıkıyor. Galatasaray genel kurul üyeliği kriterlerine sahip olmayan, üyelikler yapılmışsa bunların gözden geçirilmesi gerekir. Galatasaray genel kurul üye profili bozulmamalı. Sırf parayı veren üye olamamalı. Galatasaray’a üyelik o kadar kolay değil; olmamalı” şeklinde konuştu. 

 

'AYSAL'IN GALATASARAY SEVGİSİNİN FAZLA OLDUĞUNU SANMIYORUM'

 

Kıran, “Sevgili Ünal Aysal’ın Galatasaray sevgisinin çok fazla olduğunu sanmıyorum. Sevgisi fazla olsaydı, zaten Galatasaray’ı o sıkıntılı günde bırakmazdı. Başkan adayı olacağını sanmıyorum. Ama bazı kardeşlerimiz vardır, Ak Merkez’in altında içkilerini içip, yukarıda Ünal’ı ikna etmeye çalışan kardeşlerimiz, belki bir oluşum kurarlar” dedi.