İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, otomobil satıcılarının, dolandırıldıkları yönündeki şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Ekipler yaptığı çalışmada, şüphelilerin kendilerini iş adamı veya galerici olarak tanıtıp, satıcıların güvenini kazandıktan sonra araç satışının, mesai bitimine yakın saatlerde noter işlemlerini başlattıklarını belirledi.

Anlaştıkları ücreti EFT yoluyla satıcılara gönderen şüphelilerin noter işlemleri bittikten hemen sonra EFT'yi iptal ettirdikleri ya da sahte EFT makbuzlarını göstererek araç sahiplerini dolandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, dolandırıcılık yaparak elde ettikleri otomobilleri, mağdurların şikayet ederek tedbir konmasını engellemek için araçları kısa sürede üçüncü kişilere sattıkları belirtildi.

Zanlılardan birinin, yine aynı yöntemle daha önce gittiği bir diş hekimini, "dişini istediği gibi yapmadığı" gerekçesiyle dolandırdığı öğrenildi.

Polis ekiplerinin yaptığı teknik ve fiziki çalışmanın ardından, belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.

3 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK
Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen zanlıların dolandırdıkları 23 kişiden 3 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Bu arada, söz konusu yöntemle dolandırılan ve Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Erol Çakır'a otomobili teslim edildi.